OBJAVLJEN HITAN IZVEŠTAJ ČEŠKE POLICIJE: Pronađeno oružje kojim su ubijeni dvomesečna beba i njen otac

Autor:

Svet

22.12.2023

17:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povezanost između dvostrukog ubistva u Klanovicama i masovnog ubistva u Pragu

OBJAVLJEN HITAN IZVEŠTAJ ČEŠKE POLICIJE: Pronađeno oružje kojim su ubijeni dvomesečna beba i njen otac

Foto: Tanjug/AP Photo/Petr David Josek, Michal CIZEK / AFP / Profimedia

David Kozak


Policija Češke je u petak popodne objavila vanredne informacije o povezanosti između dvostrukog ubistva u Klanovicama i masovnog ubistva na Fakultetu umetnosti Karlovog univerziteta u Pragu.

Balističko veštačenje je pokazalo da se oružje korišćeno u Klanovicama podudara sa oružjem pronađenim u kući Davida Kozaka, koji je izvršio masovno ubistvo.


**Gnusno dvostruko ubistvo u Klanovicama**



Dvostruko ubistvo u Klanovicama šokiralo je javnost svojom surovošću. Napadač je hladnokrvno pucao u 32-godišnjeg oca i njegovu dvomesečnu ćerku dok su bili u šetnji. Ovaj monstruozni zločin desio se prošlog petka oko 15 časova, ostavljajući zajednicu u šoku i strahu.



**Masovno ubistvo na Fakultetu umetnosti Karlovog univerziteta**



Samo nekoliko dana kasnije, David Kozak izvršio je masovno ubistvo na Fakultetu umetnosti, usmrtivši 14 osoba pre nego što je izvršio samoubistvo. Ovaj događaj šokirao je celu zemlju i izazvao veliku pažnju medija širom sveta.


**Povezanost ova dva zločina**



Policija je brzo uspostavila povezanost između ova dva zločina, što je dodatno potvrdila balistička ekspertiza. Oružje pronađeno u kući Davida Kozaka pokazalo se kao ključni dokaz o njegovoj odgovornosti za dvostruko ubistvo u Klanovicama.


Ova strašna serija događaja ostavlja dubok trag u češkom društvu, pokazujući potrebu za pažljivim pristupom rešavanju problema mentalnog zdravlja i sprečavanja nasilja. Nadležne institucije će morati da preduzmu korake kako bi se sprečile slične tragedije u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading