STRAVIČAN NAPAD NA IZBEGLIČKI KAMP: Izraelske snage ubile petoricu Palestinaca, ne daju hitnoj pomoći da pomogne povređenima! (VIDEO)

Autor:

Svet

17.12.2023

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelski mediji navode da su napadi izvedeni nakon što su izraelske trupe koje deluju u toj oblasti napadnute "eksplozivnim napravama".

STRAVIČAN NAPAD NA IZBEGLIČKI KAMP: Izraelske snage ubile petoricu Palestinaca, ne daju hitnoj pomoći da pomogne povređenima! (VIDEO)

Foto: Printscreen/twitter.com/MustafaBarghou1, /twitter.com/AhmedSamirPS

U izraelskom napadu na izbeglički kamp Nur Šams na Zapadnoj obali ubijena su petoro Palestinca, saopštilo je danas palestinsko Ministarstvo zdravlja.                           javljaju palestinski mediji.

Prema navodima očevidaca, izraelski napad je počeo tokom noći, prenela je Al Arabija.

 

 

Crveni polumesec saopštio je da izraelske snage ometaju rad ekipa hitne pomoći i ne dozvoljavaju im da uđu u izbeglički kamp kako bi pomogli povređenima, prenosi palestinska agencija WAFA.

 

 

Izraelski mediji, sa druge strane, navode da su napadi izvedeni nakon što su izraelske trupe koje deluju u toj oblasti napadnute "eksplozivnim napravama".

Podsetimo, pre dva dana izraelski tenkovi i avioni pojačali su bombardovanje severa Pojasa Gaze, kao i Kan Junisa i Rafe na jugu te palestinske enklave, javlja Rojters, pozivajući se na izjave lokalnih stanovnika, vlasti i medija.

Četiri osobe, uključujući dvoje dece, poginule su, a nekoliko je ranjeno u izraelskom vazdušnom napadu na kuću u Kan Junisu rano jutros, saopštili su palestinski zdravstveni zvaničnici.

Zvanična palestinska novinska agencija VAFA saopštila je da su tokom noći u izraelskim vazdušnim napadima na Kan Junis i Rafu ubijene ili povređene desetine ljudi, prenosi Rojters.

Jedan od udara pogodio je stambeni blok u blizini kuvajtske bolnice u Rafi, dodala je VAFA.

Na video snimcima načinjenim rano jutros iz Izraela mogu se videti gusti, crni oblaci dima kako se dižu u vazduh iz južnog dela Pojasa Gaze

Rojters navodi da Izrael napada duž svih 40 kilometara granice sa Pojasom Gaze, bez znakova pauze koja bi omogućila isporuku očajnički potrebnih osnovnih zaliha za preživljavanje civila, čiji su domovi uništeni.

Više od 290 Palestinaca poginulo je na Zapadnoj obali od početka sukoba između militantne grupe Hamas i Izraela 7. oktobra.

Izrael je pokrenuo svoju vojnu kampanju u Gazi u znak odmazde zbog upada Hamasa, čiji su borci su ubili 1.200 Izraelaca i zarobili 240 talaca u prekograničnom napadu 7. oktobra.

Izraelske odbrambene snage su opkolile tu teritoriju i veliki deo nje opustošile. Bilans napad su skoro 19.000 potvrđenih mrtvih, prema palestinskim zdravstvenim zvaničnicima, a hiljade drugih zatrpanih pod ruševinama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (1)

Loading
sara

17.12.2023 10:07

Izrajelci ponašaju se isto kao šiptari na Kosovo!!!!.Bezdušnici!!!.