ČISTE SVE ŠTO IM JE NA PUTU, PA ČAK I NOVINARE: Izraelci likvidirali važnog čoveka koji je IZVEŠTAVAO s terena

Autor:

Svet

16.12.2023

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinar Al Džazire Samer Abudaga preminuo je od zadobijenih povreda prilikom napada Izraela na južni pojas Gaze

ČISTE SVE ŠTO IM JE NA PUTU, PA ČAK I NOVINARE: Izraelci likvidirali važnog čoveka koji je IZVEŠTAVAO s terena

Foto: Tanjug-AP

Izraelska vojska, koja nedeljama unazad pokušava da uveri ceo svet da prilikom izvođenja napada u Gazi pažljivo bira na koga će krenuti, ponovo je izazvala tragediju.

Novinar Al Džazire Samer Abudaga preminuo je od zadobijenih povreda prilikom napada Izraela na južni pojas Gaze.

Abudaga je radio kao snimatelj i montažer od 2004. godine a u novinarskim krugovima je važio za potpuno neutralnu osobu koja je uvek gledala da se nikome ne nađe na putu, prilikom izveštavanja s ratišta.

Bio je rodom iz grada Abasan al-Kabira u blizini Kan Junisa. Bio je oženjen i otac četvoro dece. Abudaga je postao još jedna žrtva izveštavanja s terena, dok je snimao izraelski napad na školu u Kan Junisu.

U istom napadu, palestinski novinar Rami Budair, koji je izveštavao s terena, postao je direktna meta zajedno s pripadnicima civilne zaštite. Budair je takođe izgubio život u ovom tragičnom događaju, zajedno s Abudagom.

Izraelska policija pokrenula je istragu o napadu na fotoreportera agencije Anadolu, Mustafu Harufa, u okupiranom istočnom Al-Kudsu.

Haruf je teško pretučen od strane izraelskih snaga, a izraelska policija je brzo reagovala suspendujući uključene policajce i pokrenula istragu kako bi utvrdila okolnosti ovog incidenta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading