ŽENA JE OSUĐENA NA SMRT ZBOG UBISTVA SVOJE DECE, U ZATVORU PROVELA 20 GODINA: Šokantni preokret, sud odlučio tek sada, da NIJE KRIVA

Autor:

Svet

15.12.2023

15:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi preokret u slučaju Ketlin Folbig

ŽENA JE OSUĐENA NA SMRT ZBOG UBISTVA SVOJE DECE, U ZATVORU PROVELA 20 GODINA: Šokantni preokret, sud odlučio tek sada, da NIJE KRIVA

Foto: Tanjug/Dean Lewins/AAP Image via AP

Nakon što je pomilovana i puštena iz zatvora u junu ove godine, Ketlin Folbig, koja je bila osuđena na 20 godina zatvora zbog smrti svoje četvoro dece, sada se suočava sa novim preokretom u svom slučaju.

Država Novi Južni Vels je poništila presudu, a njeni advokati najavljuju da će tražiti "značajnu" odštetu.


Folbig je osuđena 2003. godine za ubistvo troje svoje dece i za ubistvo iz nehata četvrtog deteta. Međutim, nedavna istraga koju je vodio bivši glavni sudija pronašla je nove dokaze koji sugerišu da je dvoje njene dece imalo genetsku mutaciju koja je možda bila uzrok smrti.


Emotivno obraćanje ispred suda



U emocionalnom obraćanju novinarima ispred suda u Sidneju, Ketlin je izjavila: "Zahvalna sam što su mi nauka i genetika dali odgovore o tome kako su umrla moja deca. Ali čak i 1999. imali smo pravne odgovore kao dokaz moje nedužnosti. Ignorisani su i odbačeni. Data je prednost optužbama, umesto da se prihvati kako ponekad deca mogu umreti i iznenada, neočekivano i potresno."


Zahtev za "značajnom" odštetom



Njen advokat Rane Rego najavio je da će tim odbrane zahtevati "značajnu" odštetu zbog nezakonitog zatvaranja. Iako nije precizirao sumu, naglasio je da će ona biti veća od bilo koje dosadašnje odštete.


Kontroverze i podrška



Slučaj Ketlin Folbig izazvao je kontroverze među naučnicima i statističarima, a neki od njih su čak učestvovali u kampanji za njeno puštanje na slobodu. Izvršna direktorka Austrijske akademije nauka, Ana-Maria Arabia, istakla je da su osnovna naučna načela zanemarena od početka suđenja, te da će se bez reforme zakona ovakve vrste pravosudnih grešaka nastaviti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading