UŽAS U AMERICI! Dečak (3) se bori za život, brutalno ga prebio 12-godišnjak koji ga je čuvao: "Tukao ga je remenom, glavom mu udarao u zid"

Autor:

Svet

15.12.2023

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica malog Noe Brauna iz Indianapolisa prolazi kroz pakao nakon što je trogodišnji dečak brutalno napadnut od strane svog dvanaestogodišnjeg čuvara, koji je, kako tvrdi porodica, patio od "problema s besom".

UŽAS U AMERICI! Dečak (3) se bori za život, brutalno ga prebio 12-godišnjak koji ga je čuvao: "Tukao ga je remenom, glavom mu udarao u zid"

Foto: Shutterstock

Dečaka trenutno podržavaju aparati za održavanje života u bolnici, gde se oporavlja od povreda zadobijenih tokom napada 29. novembra.

Noah, koji je bio veselo i živahno dete, sada je u stanju veštačke kome zbog ozbiljnih povreda koje je pretrpeo kada ga je navodni napadač pretukao i bacio u zid, uzrokujući niz epileptičkih napada.

Noahova majka, Mišel Lejn, izjavila je 12-godišnjak inače posinak njenog bivšeg supruga i da se brinuo za trogodišnjaka i njegovog petogodišnjeg brata. Dečak čije ime još uvek nije objavljeno, optužen je za teško ubistvo, dva slučaja nanosa ozbiljnih telesnih povreda osobi mlađoj od 14 godina i posedovanje oružja.

Pre nego što je postao žrtva brutalnog napada, Noa je bio radostan dečak koji je, kako kaže njegova baka "voleo sve i svakoga" i koji bi ulepšao dan svakome ko ga je sreo.

Prema rečima bake, dečak koji ga je čuvao je izgubio kontrolu kad je Noa počeo plakati, pa ga je tukao kaišem, bacio ga prema krevetu a njegovu glavu udario u metalni okvir kreveta na sprat. Nakon toga, on je snažno udario detetovu glavu o zid, a dečak je kolabirao ispod kreveta u pokušaju da pobegne.

Noa sada prolazi kroz dug put oporavka, a njegova majka ističe da nije sigurno kakav će biti njegov život u budućnosti. Dodatni izazov predstavlja i to što se Noa bori s COVID-19.

U peticiji koju je pokrenula, njegova majka zahteva uvođenje zakona koji bi propisivao minimalnu starosnu granicu od 16 godina za čuvanje dece. Ona ističe da trenutno ne postoji zakon u državi Indijana koji propisuje minimalnu starosnu granicu za čuvanje maloletnika.

"Verujemo da bi minimalna starost za čuvanje dece mlađe od šest godina trebalo da bude 16 godina", napisala je Lane, dodajući da bi osoba koja brine o deci trebalo da nema nekontrolisane mentalne zdravstvene probleme radi bezbednosti dece koja su joj poverena na čuvanje.

U međuvremenu, baka je izjavila za da lekari postepeno smanjuju podršku aparata kako bi videli da li će Noa moći samostalno da diše. Uz to, naglašava da su prestali sa sedativim kako bi dečak potpuno prošao kroz proces buđenja.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading