NAKON SMRTI SINA, BRANKA JE DONIRALA NJEGOVE ORGANE: Imala je samo jednu želju koja se ostvarila posle jednog POZIVA, tada se SVE promenilo!

Autor: Republika/M.Ognjenović

Lifestyle

13.12.2023

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brankin sin Stefan je nakon smrti spasio tri života.

NAKON SMRTI SINA, BRANKA JE DONIRALA NJEGOVE ORGANE: Imala je samo jednu želju koja se ostvarila posle jednog POZIVA, tada se SVE promenilo!

Foto: youtube/printscreen/Naj žena

Ispovest Nahide i Branke je dokaz koliko je život nepredvidljiv i koliko može da nam ukrsti pusteve sa nekim drugim ljudima, sa kojima ćemo ostvariti neraskidivu vezu. 

Nekome darovati organ znači pokloniti mu život. Taj momenat ne poznaje ni veru ni opredeljenje, a to je dokazala i Branka Vasiljević koja je nakon pogibije sina, darovala njegove organe i spasila tri života. 

Republika

Foto: Shutterstock

Nakon mesec dana je usledila moždana smrt

 

Stefan je poginuo kada je imao samo 21 godunu. Taj decembar 2020. godine je bio koban, kada je doživeo saobraćajnu nesreću, imao je 27 povreda od čega je najgora bila povreda mozga, hematom na mozgu. On je mesec dana bio u komi, a nakon toga mu je konstantovana moždana smrt

Stefanom je mozak izgubio svaku funkciju, a tada su ih doktori i pitali da li žele da doniraju organe. 

Tada je majka Branka donela hrabu i veoma humanu odluku, a kako je rekla, to je i bila Stefanova želja. 

- Stefan je imao za to želju, jednom kad smo došli sa posla, pili kafu, gledali emisiju kada je tek počela priča o donorstvu i on meni kaže: Mama ja bi bio rad da sebi otvorim donorsku karticu - rekla je Branka za Naj ženu. 

 

https://twitter.com/TomislavZuljev1/status/1632465353790877696

 

Nakon celog procesa ekplantacije organa i poziva pacijenata koji su bili na listi čekanja, osoba koja je dobila Stefanov organ, bila je Nihada iz Kalesije u Bosni i Hercegovni, žena koja je imala problema sa jetrom i bila teški jetreni bolesnik.

Nakon nekon vremena ove dve žene su se napokon spojile! 

- Jednog jutra mi je zazvonio telefon. Neka nepoznata žena. I kaže "Dobro veče, ja sam Nihada, kod mene je jetra vašeg sina Stefana." To je bila i sreća i tuga, i sve se pomešalo... Kad znam da ću ponovo da zagrlim nešto svoje, pa barem taj jedan deo - rekla je Branka. 

Stefan je bio dete, ali veliki čovek

- Teško je meni kao majci, al ja sam ponosna što je moj Stefan učinio tako veliko delo. I hvala Bogu što ga je uputio na takvu misao, što je znao koliko je važno spasiti nekome život. Bez obzira ko je, šta je, to ništa nije bitno. Bitno je biti čovek. Sa svojih 19 godina da imaš svest o tome, da spasiš nekome život, učiniš, daš... Moj Stefan je bio veliki čovek, dete, ali veliki čovek. Na koga ću biti ponosna dok ne sklopim svoje oči - rekla je Branka za kraj. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading