VIDELA JE JEDNU PROMENU NA OKU - OTKRILI SU "BOMBU KOJA OTKUCAVA": Nakon posete lekaru i OVOG ZNAKA saznaje šok dijagnozu!

Autor: N.J.

Lifestyle

27.11.2023

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počela je da oseća glavobolje i imala je zamagljen vid.

VIDELA JE JEDNU PROMENU NA OKU - OTKRILI SU "BOMBU KOJA OTKUCAVA": Nakon posete lekaru i OVOG ZNAKA saznaje šok dijagnozu!

Foto: Shutterstock

Danet im Peterson iz Arizone imala je jake glavobolje i zamagljen vid pre nego što je odlučila da poseti lekara. U tom momentu tridesetogodišnjakinja otišla je kod očnog lekara i on se zabrinuo zbog njene crne mrlje u oku i drugih navedenih simptoma.

Specijalista je potvrdio ozbiljnu zabrinutost, i rekao joj je da su pronašli tumor očne jabučice. Porodica pacijentkinje kao i ona sama bili su potpuno slomljeni i iznenađeni.

- Otišla sam kući u potpunom šoku, u suzama i nastojeći da izbegnem razmišljanje o tome. Ali krenula sam da se raspitujem o onome što me snašlo. To je promenilo moje gledište - rekla je ona, piše "Miror".

Njoj je 2020. godine dijagnostikovan rak, a istog meseca je podvrgnuta zračenju očne jabučice. Imala je mali disk koji se zove plak postavljen na zahvaćena područja kao deo postupka. Samo nekoliko meseci kasnije, to joj je uklonjeno, a zatim je saznala da je izlečena.

Foto: shutterstock

Žena je imala rak očne jabučice

Dve godine kasnije bolest se vratila 

- Dobila sam vest da kao da imam mrlju na jetri. Bila je to najstrašnija stvar koju sam ikad osetila. Pokušala sam da utvrdim sa lekarom da li je to zaista mesto koje se menja. Potvrdili su da jeste i imali smo razloga da uradimo biopsiju - rekla je i dodala:

- Tri dana nakon operacije jetre, otišla sam kod svog onkologa i ona je potvrdila još loših vesti. Činilo se da moj tumor oka ponovno raste i desno oko je moralo biti uklonjeno. Bio je zastrašujuće jer sam upravo imala operaciju jetre. Pomisao na rak bila je užasna.

Tri nedelje nakon operacije jetre ponovo je "otišla pod nož". Uklonjeno joj je desno oko.

- Uoči operacije bilo je stvarno stresno jer su morali da izvade oko što je pre moguće. Bilo je teško zakazati operaciju, ali činjenica da se dogodila za tri nedelje od promena je pravo čudo. Na dan operacije imala sam neki plan. Znala sam koliko mi muzika pomaže da ostanem smirena, pa sam napravila spisak pesama za hirurga. Zatražila sam od anesteziologa da pusti pesmu koju sam želela da čujem dok me uspavljuju. Slušajući neku od pesama pre operacije, postala sam emotivna i plakala sam - objasnila je.

Operacija je prošla uspešno i nije imala velike bolove kao što je očekivala. Ove godine ugrađeno joj je novo oko, a operacija je trajala osam sati. Ona danas ide na svaka tri meseca na preglede kako bi utvrdila da se oporavlja na pravi način.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading