OVAJ KUĆNI TEST OTKRIVA RAK: Pokazuje BOLEST u ranoj fazi i omogućava lečenja na vreme, potrebno je JEDNU stvar da uradite!

Autor: M.O.

Lifestyle

06.11.2023

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj test je pravo revolucionarno otkriće!

OVAJ KUĆNI TEST OTKRIVA RAK: Pokazuje BOLEST u ranoj fazi i omogućava lečenja na vreme, potrebno je JEDNU stvar da uradite!

Foto: unsplesh.com

Otkrivanje tumora

Kućni testovi koji otkrivaju bolest će biti usmereni na agresivne, rekurentne tumore, koji dovode do 200.000 smrtnih slučajeva godišnje širom sveta! 

Naučnici se nadaju da će pomoću njih smanjiti broj smrtih slučajeva, jer će testovi dati mogućnost da se bolest otkrije na vreme! 

Takođe, pacijenti koji su već bili lečeni od tumora mozga, moraju da idu na preglede na svaka tri ili šest meseci, prenosi " The Sun". 

Republika

Foto: shutterstock

Kućni test će pomoći otkrivanje tumora u ranoj fazi

 

Neke vrste tumora se vraćaju, a kako se samo testiranje odlaže, tako bolest napreduje

Ovo novo otkriće će se koristiti tako što ćete iz uboda prsta (krvi) umesto pljuvačke, koju koriste Kovid testovi, dobiti rezultate. 

Kako bi bila omogućena kućna upotreba, samnjila bi se potreba za MR skeniranjem

- Ponavljanje je veliki problem i neki se vraćaju veoma brzo i agresivno. Ako imate magnetnu rezonancu šest meseci nakon tretmana, do tog vremena tumor bi se potencijalno mogao vratiti na značajno vreme - rekao je profesor na "One Health NTU", Filip Vilson.

- Ova bi tehnologija omogućila redovno i pristupačno praćenje kod kuće, koji bi bio veoma jednostavan za korišćenje - dodao je za kraj. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading