ROĐENA JE BEBA SA SVEGA 450 GRAMA: Otkrilo se da ima i OVE urođene mane, šansa da preživi je bila svega 20 ODSTO! (FOTO)

Autor: Republika/M.Ognjenović

Lifestyle

13.12.2023

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj dečak je sa razlogom nazvan "čudo".

ROĐENA JE BEBA SA SVEGA 450 GRAMA: Otkrilo se da ima i OVE urođene mane, šansa da preživi je bila svega 20 ODSTO! (FOTO)

Foto: Shutterstock

"Čudo od bebe" je rođeno 27. juna 2022. godine, od roditelja Mone i Džefrija Batlera. Teška svega 455 grama, rođen je 16 nedelja ranije. Bio je veličine kese brašna, a šanse da preživi je bila minimalna. 

- Mnogo neprospavanih noći, puno suza, puno molitvi, mnogo plača -  priseća se njegova majka.

- Sve u svemu sada smo presrećni jer je on sa nama. Pravo čudo od bebe - dodala je. 

Republika

Foto: Youtube/printscreen/CBS New York

Mali dečak je rođen sa svega 450 grama

 

Nazvali su ga Grejson i on se vodio kao "mikro" nedonošče, koje je bilo u veoma kritičnom stanju, jer je imao urođenu srčanu manu i hraničnu bolest pluća, te je šansa da preživi bila svega 20 odsto. 

Roditelji su doživeli pravi rolekouster emocija, jer je svaki dan bio pod znakom pitanja, a cela situacija je trajala čak 500 dana! 

- Odmah sam bio zabrinut, jer se u mnogo situacija činilo kao da može da ide kući, pa se ipak ispostavilo da ne može. Bio je tako nežan, izgledalo je kao da će se slomiti  - rekao je otac. 

Republika

Foto: Youtube/printscreen/CBS New York

Tek kada je dobio na kilaži otpušen je iz bolnice

 

Dečak je doživeo 15  transfuzija krvi, pet napada upale pluća, i dve operacije

Kada je Grejson napokon došao do težine od devet kilograma, napustio je bolnicu i napokon dobio priliku da započne srećan život. 

Ono što su svi primetili jeste da je on veoma pozitivno srećno i radosno dete, a snaga koju je imao tokom njegove borbe je za divljenje!

- Verujete ljudi, ovo je priča o čudu. Nikada se nije prestao boriti a prošao je kroz toliko strašnih i kriznih situacija - rekao je otac za kraj. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading