ŠTA SE DEŠAVA U ORGANIZMU PO SATIMA KADA JEDETE BELI LUK? Posle ŠEST SATI vidi se OVA promena - OSTAĆETE NEMI

Autor: N.J.

Lifestyle

12.12.2023

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preporučuje se da se barem jednom sedmično pojede 6 čenova belog luka.

ŠTA SE DEŠAVA U ORGANIZMU PO SATIMA KADA JEDETE BELI LUK? Posle ŠEST SATI vidi se OVA promena - OSTAĆETE NEMI

Foto: Shutterstock

Iako je beli luk veoma zdrav, mnogi ljudi i dalje izbegavaju da ga jedu zbog neugodnog mirisa koji ostavlja. Kako bismo ojačali organizam, potrebno je da se posvetimo kvalitetnom snu, pravilnoj ishrani i redovnoj fizičkoj aktivnosti.

Koristi belog luka za srce

Preporučuje se da se barem jednom sedmično pojede 6 čenova belog luka, koji je na taj način veoma dobar za zdravlje srca. Beli luk je poznat po svojim blagotvornim efektima na kardiovaskularni sistem.

Šta se dešava organizmu nakon konzumiranja belog luka?

U roku od 24 sata nakon konzumiranja belog luka, organizam počinje da doživljava pozitivne promene. Beli luk ima antimikrobna i antiupalna svojstva, te pomaže u borbi protiv infekcija

Luk, osim što je neizostavan sastojak u mnogim jelima zbog svog karakterističnog ukusa, takođe ima i brojne blagotvorne efekte na naše zdravlje. Naučnici su otkrili da luk ima neverovatna svojstva koja se manifestuju u različitim vremenskim periodima nakon konzumiranja.

Foto: Shutterstock

U roku od 24 sata nakon konzumiranja belog luka, organizam počinje da doživljava pozitivne promene


Prvi sat: Idealna hrana za telo

Već nakon prvog sata od konzumiranja, luk počinje da se vari u želucu i postaje lako svarljiva hrana za naše telo. Sadrži vlakna koja su veoma važna za varenje, što ga čini idealnom namirnicom za održavanje zdravlja digestivnog sistema.

Četiri sata nakon konzumiranja: Borba protiv bakterija i virusa

Oko četiri sata nakon konzumiranja, luk počinje da deluje kao borac protiv postojećih bakterija i virusa u organizmu. Sadrži sumporne jedinjenja koja imaju snažna antibakterijska i antivirusna svojstva, što ga čini odličnim saveznikom u jačanju imunološkog sistema.

Šest sati nakon konzumiranja: Aktivacija procesa sagorevanja masti

Nakon šest sati, dolazi do aktivacije procesa sagorevanja pohranjenih masti u organizmu. Ovo je posebno zanimljivo za sve one koji vode računa o svom telesnom sastavu i žele da održe zdravu telesnu težinu.

Nakon 7 sati: Antibakterijsko delovanje na krvotok

Nakon sedam sati, luk počinje da deluje na krvotok na način koji ima snažno antibakterijsko dejstvo. Ovo može doprineti održavanju zdravlja kardiovaskularnog sistema i smanjenju rizika od određenih infekcija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading