ŽENA JE OTIŠLA KOD GINEKOLOGA ZBOG BOLOVA U STOMAKU: Zbog onoga što su OTKRILI U NJOJ lekari samo što nisu PALI U NESVEST!

Autor: N.J.

Lifestyle

12.12.2023

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekari su ostali zaprepašćeni kada su videli šta je u ženinom telu.

ŽENA JE OTIŠLA KOD GINEKOLOGA ZBOG BOLOVA U STOMAKU: Zbog onoga što su OTKRILI U NJOJ lekari samo što nisu PALI U NESVEST!

Foto: Shutterstock

Žena je otišla kod lekara i saznala je od čega boluje nakon što je dobila iznenadan i ogroman bol u stomaku. Takođe, osećala je nelagodu i nadutost. Nije shvatila o čemu se radi, a lekari su zatražili snimanje. Nisu mogli da poveruju šta su pronašli unutar njenog tela!

New England Journal of Medicine izveštavao je da je žena imala "normalno formiran" fetus unutar trbušne šupljine, koji se nalazi između želuca i creva. Ovo je poznato kao vanmaterična trudnoća, koja gotovo sigurno rezultira gubitkom deteta. Međutim, nekim čudom, lekari su je uspešno porodili u 29. nedelji, a u roku od tri meseca majka i novorođenče su otpušteni iz bolnice.

Napori hirurga bili su zapanjujući, s obzirom na to da se beba razvijala velikom brzinom u peritonealnoj šupljini, području koje drži vitalne organe, s placentom pričvršćenom za vrh karlice. Ektopične trudnoće su retke, ali se događaju kada fetus počne da raste u jajovodima, koji igraju ključnu ulogu u prenosu jajašca od jajnika do maternice, piše "Miror".

Foto: shutterstock

Ženi otkrili trudnoću u 24. nedelji

Kako trudnoća (vanmaterična) napreduje jajovodi mogu da puknu, što nažalost dovodi do "bežanja" fetusa u šupljinu. Izgledi za ovo su veoma mali, samo jedan od 30.000 dogodi se u abdomenu. Šansa da izgubite bebu u ovom slučaju je čak 90 odsto. Oni koji prežive imaju jedan prema pet šanse da imaju urođene mane ili oštećenje mozga.

U ovom slučaju, žena se uputila u Francusku kako bi dobila pomoć lekara. Nakon što su došli do svog otkrića, doktori su osigurali da se sačeka do 29. nedelje trudnoće kako bi bebi dali najveću moguću šansu za preživljavanje.

Na kraju, to je bilo pet dugih nedelja za majku koja je bila prestravljena da će izgubiti dete. Iako su lekari mogli odmah da je porode, stopa preživljavanja u 24. nedelji je samo 68 odsto u poređenju sa 80 do 90 odsto u 29. nedelji. Lekari su napravili rez na abdomenu, a bebu su nakon toga smestili na neonatalnu intenzivnu negu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading