LIDIJIN I ALEKSANDROV SIN JE NAJPAMETNIJE DETE NA SVETU: Fakultet je završio sa 11 godina - niko u Srbiji nije ravnodušan na OVO! (FOTO)

Autor: N.J.

Lifestyle

14.12.2023

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završio je osnovnu školu sa šest godina.

LIDIJIN I ALEKSANDROV SIN JE NAJPAMETNIJE DETE NA SVETU: Fakultet je završio sa 11 godina - niko u Srbiji nije ravnodušan na OVO! (FOTO)

Foto: YouTube/DER SPIEGEL

Trinaestogodišnji Loren Simons je definitivno dete čudesnih sposobnosti. Ovaj dečak je završio osnovnu školu sa samo šest godina, što je već bilo izuzetno impresivno. Međutim, on nije stao tu - sa devet godina je upisao fakultet u Belgiji, gde je diplomirao sa samo 11 godina. Ako to nije dovoljno neverovatno, prošle godine je uspešno završio master studije iz kvantne fizike na Univerzitetu Antverpen.

Planovi za doktorat

Lorenov otac, Aleksandar Simons, nedavno je otkrio da njegov izuzetno nadareni sin planira da upiše doktorske studije iz prirodnih nauka na Institutu "Maks Plank" u Nemačkoj. Ova vest je izazvala veliku pažnju javnosti, s obzirom na Lorenovu izuzetnu intelektualnu nadmoć. Planirane studije će obuhvatati oblasti kao što su hemija, medicina i fizika, a Loren će provoditi dosta vremena u laboratoriji. Očigledno je da će ovaj mladi genije nastaviti da ostavlja svoj trag u oblasti nauke.

Poseta Hrvatskoj

U poslednje vreme, Loren boravi u poseti Hrvatskoj, u organizaciji udruženja "Nikola Tesla Network". Ova poseta je sigurno još jedno uzbudljivo poglavlje u životu ovog neobično talentovanog dečaka.

Foto: YouTube/DER SPIEGEL

Loren Simons u poslednje vreme boravi u Hrvatskoj


Njegova izuzetna inteligencija i neverovatna sposobnost učenja privukli su pažnju javnosti širom sveta. Loren je pohađao studije elektrotehnike na holandskom univerzitetu u Ajndhovenu, i bio je predviđen da završi svoj program pre nego što napuni 10 godina. Ova vest je privukla pažnju medija i bila je glavna tema na naslovnim stranama širom sveta.

Međutim, 2020. godine došlo je do prekida Lorenovih studija zbog spora oko mogućeg datuma diplomiranja. 

Rasprava o datumu diplomiranja

Planirano je bilo da Loren završi svoj program elektrotehnike pre kraja 2020. godine, čime bi postao prvi na svetu diplomac mlađi od 10 godina. Međutim, ta ambiciozna ideja dovela je do neslaganja oko datuma diplomiranja, što je rezultiralo prekidom Lorenovih studija.

Univerzitet je ponudio Lorenu izuzetno brzu šemu za završetak obrazovanja sredinom 2020. godine, ali njegovi roditelji su odlučili da to ne prihvate. Umesto toga, Loren je završio studije u Ajndhovenu. Njegov otac je prokomentarisao da je neobično što se sve to desilo baš u vreme kada su planirali Lorenov doktorat na drugom univerzitetu.


Loren je inspirisan Nikolom Teslom i izrazio je želju da istražuje veštačke organe, te na kraju razvije celo veštačko telo u sopstvenoj laboratoriji. Ova ambicija jasno pokazuje Lorenovu strast prema naučnim istraživanjima i inovacijama.

Lidija i Aleksandar Simons, roditelji, su prvobitno smatrali da Lorenovi baka i deda preteruju kada su tvrdili da je dečak nadaren. Međutim, kasnije su i sami primetili Lorenovu posebnost. Njegov otac je rekao da su ih učitelji obavestili da je Loren poput sunđera kada je reč o upijanju informacija. Istakli su da je važno pronaći ravnotežu između Lorenovih talenata i njegovog detinjstva, te da ne žele da postane previše ozbiljan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading