UŽAS NA OBALI: Više od 1.200 tona mrtve ribe ŠOKIRALO GRAĐANE! Sve izgleda kao APOKALIPSA, a evo na šta se sumnja da je UZROK HORORA

Autor:

Svet

14.12.2023

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meštani su u čudu, kažu da ništa slično nikada nisu videli

UŽAS NA OBALI: Više od 1.200 tona mrtve ribe ŠOKIRALO GRAĐANE! Sve izgleda kao APOKALIPSA, a evo na šta se sumnja da je UZROK HORORA

Foto: youtube.com/sky news

Stanovnici ribarske luke Hakodate na japanskom ostrvu Hokaidu ostali su u čudu kada su primetili ujutro da je obalu preplavio veliki broj uginule ribe.

Radi se o više od 1.200 tona mrtve ribe, najviše sardina i skuše, koje su pronađene kako plutaju na površini mora.

Prizor je bio zaista apokaliptičan budući da je ogroman broj uginule ribe plutao u dužini od jednog kilometra.

Lokalni ribari su se trudili da sakupe ribu, plašeći se da će njihovi leševi smanjiti sadržaj kiseonika u vodi dok se razlažu i štete morskom okruženju.

- Nikad ranije nisam video ništa slično. Tek prošle godine smo počeli da hvatamo sapu u Nakiriju. Pitam se da li se morski ekosistem menja - rekao je za lokalne medije ribar koji je u toj oblasti radio 25 godina, prenosi Blic.

Stručnjaci sumnjaju da su se ribe migratorne u obe oblasti nasukale nakon što su ih do iznemoglosti proganjale ribe grabljivice.

Iako se i dalje sa sigurnošću ne zna šta se dogodilo, najverovatniji razlog, ujedno i ponižavajući za Japan, je da je ovaj fenomen uginule ribe povezan sa ispuštanjem prečišćene vode iz nuklearne elektrane Fukušima Daiči.

- Uzrok je trenutno nepoznat. Planiramo da ispitamo morsku vodu na lokaciji i ispitamo je kako bismo otkrili uzrok - rekao je Mikine Fudživara, lokalni zvaničnik za ribarstvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading