KRAJ RATA U UKRAJINI! Posle neočekivane poruke OVOG LIDERA svima će svanuti

Autor:

Svet

14.12.2023

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija je spremna za sve opcije. Imaju oružje, odupreli su se sankcijama Zapada i svoju vojnu ekonomiju doveli su do tačke kada mogu da izdrže ratne napore i narednih pet godina ako treba

KRAJ RATA U UKRAJINI! Posle neočekivane poruke OVOG LIDERA svima će svanuti

Foto: Tanjug/AP

Lider Čečenije Ramzan Kadirov rekao je u direktnom prenosu na svom Instagram profilu da bi rat u Ukrajini mogao da se završi sledeće godine.

- Mislim da završetak treba očekivati na proleće sledeće godine, u junu ili julu. Sve mogućnosti su već iscrpljene, nema dovoljno ljudskih resursa, novca takođe, imaju problema sa oružjem. Da sam doneo odluku, to bi moglo da se završi u roku od tri meseca - rekao je Kadirov.

Čečenski lider je dodao da bi zauzimanje Kijeva bilo "čak i lakše" nego Mariupolj, "ali je ruska vojska fokusirana na očuvanje gradova i pregovore sa onima koji žele da odustanu".

Rusija je spremna za sve opcije. Imaju oružje, odupreli su se sankcijama Zapada i svoju vojnu ekonomiju doveli su do tačke kada mogu da izdrže ratne napore i narednih pet godina ako treba.

Ukrajina je s druge strane u jako lošoj poziciji. U svetlu današnjeg Samita EU gde predsednik Volodimir Zelenski očekuje zeleno svetlo za pristupne pregovore članstvu, iz Vašintgona se vratio kao "pokisao miš".

Ne samo da nije dobio finansijsku pomoć SAD kakvu je očekivao, već je tamo tretiran kao nebitna ličnost, što samo pokazuje da svetskoj velesili rat u Ukrajini više nije u fokusu. 

Zbog toga je Ukrajini sada EU poslednja nada za povratak u ratnu igru s Rusijom, međutim, i tu će već danas naleteti na potencijalnu "nagaznu minu" u obliku premijera Mađarske Viktora Orbana koji neće dozvoliti početak pregovora o članstvu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading