RAT SE 2024. GODINE PRENOSI NA EVROPU? Putin ne progovara, a OVA DVA JEZIVA DOKAZA pokazuju da je Ukrajina bila SAMO POČETAK velikog sukoba!

Autor:

Svet

14.12.2023

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vašington je uskraćivanjem pomoći Ukrajini ove nedelje jasno potvrdio da ga ta država više ne interesuje

RAT SE 2024. GODINE PRENOSI NA EVROPU? Putin ne progovara, a OVA DVA JEZIVA DOKAZA pokazuju da je Ukrajina bila SAMO POČETAK velikog sukoba!

Foto: Shutterstock, AP

Ukrajina je pred porazom od Rusije i najveći dokaz za to je što je predsednik te zemlje Volodimir Zelenski ove nedelje ostao bez očekivane pomoći SAD u Vašingtonu.

Međutim, Rusi su svesni da će SAD ali i Evropa gledati da rat prenesu na područje Starog kontinenta što pokazuju premeštanja njenih trupa po Baltiku i svakodnevni manevri koji se izvode kod granice s Rusijom, tobože zbog običnih vežbi.

Ruski ekonomista i politikolog Evgenij Gilbo smatra da su uskraćivanje pomoći Ukrajini u Vašingtonu i gomilanje trupa na granicama s Rusijom na severu Evrope dovoljni dokazi da Evropska unija možda već sledeće godine očekuje rat.

- Ne da je Ukrajina izneverena od SAD, već je ona od samog početka bila samo sredstvo u ovoj igri. A pošto je bila sredstvo, tako se i prema njoj postupa. Žele da je zamene nečim u trgovini sa Rusijom i Kinom. Na šta – nije baš jasno. Pogotovo što toj trgovini jako stoje na putu druge sile. Tako da je za SAD ovo pre svega problem od kojeg ne mogu da se oslobode, otuda i ova nervoza Bajdena kada je odgovarao na pitanje da li želi pobedu Ukrajine. To je stvarno nasmejalo mnoge, jer je to isto kao da pitate da li želite da Mesec postane roze. Možda i hoćete, ali u realnosti je da je to nemoguće u principu - rekao je Gilbo.

On je skrenuo pažnju da su zapadni analitičari i mediji počeli da govore o tome da će se rat preneti u Evropu.

- O tome već govore otvoreno, ako sam dve godine ranije o tome govorio samo ja, da shodno tome, sa porazom Ukrajine rat se prebacuje u Evropu, i, u tom smislu, značajni deo ukrajinskih oružanih snaga pridružiće se ruskim u okviru tog procesa.Sada je dve godine prošlo, i to je već došlo do najmudrijih nemačkih, engleskih, američkih analitičara, to se već diskutuje u širokoj štampi. Svi razumeju da je dalji razvoj takav. To nije zato što sam ja jako pametan i što sam prorok, već što je činjenica a oni su tek sada do toga došli - rekao je Gilbo.

Kako on kaže, vojni analitičari tog nivoa sve savršeno razumeli i pre dve godine, ali da se ranije o tome jednostavno nije moglo govoriti.

A sada je došlo vreme da se stvari zovu pravim imenom, primetio je stručnjak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading