SPASAVAJ SE KO MOŽE, RUSIMA PUKAO FILM! Treći svetski rat počinje: Moskva uputila ultimatum, nakon ovoga kreće planetarni okršaj!

Autor:

Svet

13.12.2023

21:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moskva će razmatrati moguću upotrebu lovaca F-16 iz vazdušnih baza u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj kao svoje učešće u sukobu u Ukrajini, izjavio je šef ruske delegacije na pregovorima u Beču o vojnoj bezbednosti i kontroli naoružanja Konstantin Gavrilov.

SPASAVAJ SE KO MOŽE, RUSIMA PUKAO FILM! Treći svetski rat počinje: Moskva uputila ultimatum, nakon ovoga kreće planetarni okršaj!

Foto: shutterstock, Tanjug/AP

Ruski diplomata je govorio na 1065. plenarnom sastanku OEBS Foruma za bezbednosnu saradnju.

Po oceni Gavrilova, počela su da se pojavljuju mišljenja da bi u uslovima značajnog uništenja aerodroma u postsovjetskoj republici, F-16 prebačeni Oružanim snagama Ukrajine mogli da polete iz vazdušnih baza u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj.

On je naglasio da „SAD i njihovi sateliti“ nastavljaju da stvaraju bezbednosne pretnje na zapadnim granicama Rusije.

Snažno upozoravamo da će upotrebu ovih lovaca sa teritorije ovih zemalja članica NATO Moskva smatrati njihovim učešćem u sukobu u Ukrajini i primorati Rusiju da preduzme mere odmazde - rekao je on.

Kako je primetio diplomata, počela su da se pojavljuju mišljenja da bi u uslovima značajnog uništenja aerodroma u postsovjetskoj republici, F-16 prebačeni Oružanim snagama Ukrajine mogli da polete iz vazdušnih baza u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj.

On je dodao da se iza formulacija o isključivo odbrambenoj orijentaciji vojnih doktrina više ne krije agresivnost zapadne politike.

- Nacionalne i koalicione doktrinarne smernice NATO država konsoliduju pretenzije na globalnu i regionalnu dominaciju, koju planiraju da ostvare upotrebom vojne sile - objasnio je Gavrilov.

Do danas su se Holandija i Danska,  među zapadnim zemljama, dogovorile da prebace F-16 Ukrajini.

Konkretno, Amsterdam očekuje da pošalje prve lovce u Kijev 2024. godine.

Naime, transfer F-16 Kijevu neće obezbediti željenu vazdušnu nadmoć, pošto su ruski sistemi protivvazdušne odbrane veoma efikasni, ranije je pisao Vašington post, pozivajući se na neimenovanog američkog zvaničnika, prenosi Informer.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading