DIRLJIVA PRIČA SA RATIŠTA: Ruski i ukrajinski vojnik danima ležali zajedno na ničijoj zemlji!

Autor:

Svet

12.12.2023

23:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojnici neprijateljskih vojski postali saveznici na bojištu

DIRLJIVA PRIČA SA RATIŠTA: Ruski i ukrajinski vojnik danima ležali zajedno na ničijoj zemlji!

Foto: Printscreen

Dirljiva priča o dva teško ranjena vojnika, jedan ruski, a drugi ukrajinski, postala je simbol ljudskosti i solidarnosti čak i u vreme ratnih sukoba. Prema informacijama sa Telegram kanala Mash, pripadnik ruskih snaga sa pozivnim znakom Babka, uspeo je da preživi teške povrede zahvaljujući pomoći ukrajinskog oficira.

Njih dvojica su ležali na ničijoj zemlji, delili hranu i toplotu kako bi lakše podneli vetrovite noći sa debelim minusima. Ova priča pokazuje da ljudska solidarnost može prevazići nacionalne i političke podele, čak i u najtežim okolnostima.

 

 


Borba za preživljavanje i međusobna podrška

 



Ruski vojnik Babka, nakon što je nestao tokom borbe i zadobio teške povrede, uspeo je da preživi zahvaljujući hrabrosti i brizi ukrajinskog oficira. Njihova međusobna podrška i solidarnost su bili ključni faktori u njihovoj borbi za preživljavanje na bojištu. Babka je izgubio čak 20 kilograma dok je ležao ranjen na polju bez hrane i vode, pre nego što je uspeo da se domogne ruskih položaja. Sada je na rehabilitaciji, gde lekari pokušavaju da mu spasu promrzle noge.

Izgubio je 20 kg i sada je na rehabilitaciji u jednoj od bolnica na jugu - rekla je njegova majka za Telegram kanal SHOT.



Porodična radost i tuga



Majka tridesetdvogodišnjeg ruskog vojnika Babke proživela je agoniju ne znajući sudbinu svog sina mesec i po dana. Ipak, nakon što se Babka javio 7. decembra, svakodnevno su u kontaktu. Iako je srećna što je njen sin preživeo, brine se za njegovo zdravlje, budući da lekari ne isključuju mogućnost amputacije njegovih nogu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading