STOTINE VOZAČA ZAGLAVLJENO U SNEGU, IMA I POGINULIH: Snežna vejavica napravila HAOS u Rumuniji i Moldaviji, vlasti u panici poručuu građanima da OSTANU U KUĆAMA

Autor:

Svet

26.11.2023

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog obilnih snežnih padavina i mećave u Rumuniji i Moldaviji, dogodile su se nezgode koje su rezultirale smrću jedne osobe. Mnogi putevi su zatvoreni, a veliki broj naselja je ostao bez električne energije, prema izveštajima lokalnih zvaničnika.

STOTINE VOZAČA ZAGLAVLJENO U SNEGU, IMA I POGINULIH: Snežna vejavica napravila HAOS u Rumuniji i Moldaviji, vlasti u panici poručuu građanima da OSTANU U KUĆAMA

Foto: RINA

Jedan muškarac je poginuo u Moldaviji kada je njegovo vozilo sletelo sa puta i udarilo u drvo. Policija je do podneva prijavila šest saobraćajnih nezgoda.

 

U susednoj Rumuniji, hitna meteorološka upozorenja su izdata u istočnim okruzima Konstanca, Tulčea, Galati i Braila. Predviđa se da će vetrovi dostići brzinu i do 100 kilometara na čas, prema Nacionalnoj meteorološkoj upravi.

 

Stotine vozača zaglavilo se u snegu i pozvalo pomoć. Takođe, zatvorene su i crnomorske luke. Grad Konstanca ostao je bez vode za piće. Učenici iz Tulče, Galacija i Braile u ponedeljak neće ići u školu, jer je nastava obustavljena. Meteorolozi su izdali i novi crveni alarm za planinska područja okruga Brašov, Valčea, Argeš, Prahova, Dambovica i Sibiu, gde će brzina vetra dostići 160 km/h. 

Hitne službe su navele da su nacionalni i lokalni putevi u sva četri okruga danas zatvorena. U okruzima Konstanca i Braila, barem 69 naselja je ostalo bez napajanja električnom energijom.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading