ZIMSKI TALAS POGODIO BALKAN! Prvi sneg i orkanski vetar zavejali KOMŠIJE, sledi novi LEDENI UDAR za samo 7 dana!

Autor:

Vesti

18.11.2023

22:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nadležni meteorolozi najavili su da će nas tokom narednih dana zadesiti pravi zimski talas, koji će zahvatiti veći deo Balkana.

ZIMSKI TALAS POGODIO BALKAN! Prvi sneg i orkanski vetar zavejali KOMŠIJE, sledi novi LEDENI UDAR za samo 7 dana!

Foto: instagram

Nakon prethodnih prolećnih temperatura, koje su obeležile kraj oktobra i početak novembra, juče su se prvi put ove godine zabelele planine u Srbiji. Međutim, to nije bilo sve - zimska oluja je stigla i u susednu Rumuniju, prouzrokujući velike probleme u saobraćaju.

 

 


Na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama, može se videti da je naselje Bisoka u potpunosti zavejano, a snežna mećava i jak vetar su napravili pravi kolaps u saobraćaju. Ovo je samo početak, jer nas u narednih sedam dana očekuje još jedan ledeni talas. Prema prognozama, predeli iznad 500 metara nadmorske visine će biti zatrpani snegom, a orkanski ledeni vetar će duvati brzinom od 17 do 24 m/s.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 


Prvi zimski talas koji je zahvatio Balkan, doneo je i sneg u Srbiju. Kako prenosi instagram profil "hailz_srbija", sledeći ledeni talas nas očekuje za manje od 7 dana. Večeras se očekuje oluja u većem delu Srbije, a meteorolozi su najavili da će jak i olujni severozapadni vetar duvati do kraja dana, sa udarima od 60 do 85 km/h.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 


U drugom delu večeri, na severozapadu zemlje očekuje se delimično vedro vreme, dok će u ostalim krajevima biti umereno do potpuno oblačno, sa lokalnom pojavom kiše u nižim predelima i kratkotrajnim snegom u brdsko-planinskim predelima. Padavine će prestati tokom noći, osim na jugoistoku Srbije gde se mogu očekivati do jutarnjih sati.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading