"ODMAH IH VRATE KUĆI"! Protest u Tel Avivu zbog toaca koji su u zarobljeništvu Hamasa, stigli ispred rezidencije Benjamina Netanjahua!

Autor:

Svet

18.11.2023

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošle nedelje su vođeni pregovori uz posredovanje Katara, kako bi se oslobodili taoci koje Hamas drži u Pojasu Gaze, u zamenu za pauzu u sukobima.

"ODMAH IH VRATE KUĆI"! Protest u Tel Avivu zbog toaca koji su u zarobljeništvu Hamasa, stigli ispred rezidencije Benjamina Netanjahua!

Foto: youtube.com/afp

Mnoštvo Izraelaca stiglo je u Jerusalim u utorak popodne, noseći izraelske zastave i fotografije talaca koje drži Hamas. Oni su se uputili pešice do Tel Aviva, udaljenog šezdesetak kilometara, kako bi nastavili pritisak na izraelsku vladu za oslobađanje taoca koji su u zatočeništvu već šest nedelja.

Njihov cilj je da se izraelska vlada konačno angažuje na oslobađanju taoca koji su prema njihovim rečima, žrtve krvavog napada Hamasa.


- Odmah ih vratite kućama - tražili su protestanti koji su se okupili ispred kancelarije premijera Benjamina Netanjahua. Porodice talaca su kritikovale izraelsku vladu zbog nedostatka informacija o njihovim naporima da utiču na oslobađanje svojih najmilijih.

Nakon današnjih demonstracija, porodice uspele da dogovore sastanak sa dvojicom članova ratnog kabineta, Benijem Gancom i Gadijem Eisenkotom. Sastanak će se održati večeras u sedištu Foruma porodica talaca i nestalih osoba, organizacije koja pruža logističku podršku članovima porodicama i rodbini oko 240 talaca.

Prema izvorima, prošle nedelje su vođeni pregovori uz posredovanje Katara, kako bi se oslobodili taoci koje Hamas drži u Pojasu Gaze, u zamenu za pauzu u sukobima. 


U napadu Hamasa 7. oktobra na izraelskoj strani je ubijeno 1200 ljudi, većinom civila prema izraelskim vlastima. Prema najnovijim informacijama, od početka rata u izraelskim bombardovanjima Pojasa Gaze je poginulo 12.000 Palestinaca, od kojih 5.000 su deca, a 3300 su žene.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading