"BOLNICE U GAZI MORAJU BITI BEZBEDNE"! Bajden zapretio Izraelcima! SVE IZVESNIJE PETODNEVNO PRIMIRJE KAKO BI TAOCI BILI OSLOBOĐENI!

Autor:

Svet

13.11.2023

22:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Abu Ubaida, portparol oružanog krila Hamasa, rekao je danas da je ova jedinica spremna da oslobodi 70 taoca, žena i dece, koji su u zatočeništvu u Gazi, u zamenu za petodnevno primirje.

"BOLNICE U GAZI MORAJU BITI BEZBEDNE"! Bajden zapretio Izraelcima! SVE IZVESNIJE PETODNEVNO PRIMIRJE KAKO BI TAOCI BILI OSLOBOĐENI!

Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je danas da su bolnice u Pojasu Gaze ugrožene i da moraju biti zaštićene. On je to izjavio novinarima u Ovalnom kabinetu Bele kuće, nakon što je izraelska vojska izvela napade na bolnice u Gazi.

Prema rečima Bajdena, američki zvaničnici su u kontaktu sa Izraelcima kako bi se postigla pauza u borbama, sa ciljem da se osigura bezbedno oslobađanje talaca koje drže Hamas i druge militantne grupe.


Podsetimo, Abu Ubaida, portparol oružanog krila Hamasa, rekao je danas da je ova jedinica spremna da oslobodi 70 taoca, žena i dece, koji su u zatočeništvu u Gazi, u zamenu za petodnevno primirje.

Abu Ubaida, u snimljenom audio zapisu objavljenom na Hamasovom Telegram kanalu, naglasio je da primirje treba da uključi potpuni prekid vatre i omogući pristup humanitarnoj pomoći u svim delovima Pojasa Gaze. Više o tome pročitajte ovde.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading