IZRAELCI POKAZALI GDE JE HAMAS DRŽAO TAOCE! Niko ne bi ni pomislio da bi mogli da ih smeste tu! JEZIV SNIMAK! (VIDEO)

Autor:

Vesti

13.11.2023

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hagari je takođe dodao da se Hamas krije po bolnicama i da će IDF to dokazati pred svetom.

IZRAELCI POKAZALI GDE JE HAMAS DRŽAO TAOCE! Niko ne bi ni pomislio da bi mogli da ih smeste tu! JEZIV SNIMAK! (VIDEO)

Foto: Tanjug-AP

Portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) kontraadmiral Daniel Hagari, saopštio je da su elitne jedinice komandosa mornarice Šajet 13 i 401. oklopna brigada izvršile raciju na bolnicu Rantisi u gradu Gazi, koja leči decu.

 

 

Prema rečima Hagarija, ova bolnica je bila skrovište za operativce Hamasa, a prilikom racije pronađen je komandni i kontrolni centar Hamasa, samoubilački prsluci, granate, jurišne puške AK-47, eksplozivne naprave, RPG i drugo oružje.

Hagari je istakao da su u bolnici pronađeni i dokazi koji ukazuju da je Hamas tu držao taoce, koji su oteti prilikom upada Hamasa u Izrael 7. oktobra. Prema njegovim rečima, ovo je još uvek pod istragom, ali IDF ima obaveštajne podatke koji će to potvrditi.

- Osim oružja, pronašli smo i dokaze da su se teroristi Hamasa vratili u ovu bolnicu nakon masakra 7. oktobra, gde su klali Izraelce u njihovim domovima - rekao je Hagari na konferenciji za novinare. On je takođe dodao da se Hamas krije po bolnicama i da će IDF to dokazati pred svetom.

Hagari je istakao da IDF radi na omogućavanju bezbedne evakuacije pacijenata iz Rantisija i drugih bolnica u severnoj Gazi. Prema njegovim rečima, Izrael je pomogao upravnicima bolnica da evakuišu pacijente u bezbedniju bolnicu, a u poslednjoj nedelji evakuisano je 18 pacijenata iz Rantisija.

- Naš rat je protiv Hamasa, a ne protiv naroda Gaze, pogotovo ne protiv bolesnih, žena i dece - rekao je Hagari. On je dodao da Hamas koristi civile kao živi štit i da se IDF bori protiv njih, a ne protiv naroda.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading