UŽAS! NAPAD AJKULE U BLIZINI BRODA, TURISTI PRESTRAVLJENI! More odjednom postalo krvavo! (FOTO)

Autor:

Svet

18.11.2023

22:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turisti gledali stravičan napad ajkule.

UŽAS! NAPAD AJKULE U BLIZINI BRODA, TURISTI PRESTRAVLJENI! More odjednom postalo krvavo! (FOTO)

Foto: unsplash.com

U blizini svetionika u Brunsviku u Kanadi kapetan broda za posmatranje kitova, Teophilis Cagkaris usnimio je veliku belu ajkulu kako zariva zube u foku, a voda oko njih postaje krvavo crvena.

Porodice na turističkom brodu bile su prestrašene, a na snimku koji je objavljen čuje se kako vrište.

Organizator izleta je postavio video na svoju Fejsbuk stranicu nakon napada, 10. septembra 2019. godine, a snimak je ponovo objavljen 2022. godine kada je grupa koja se tada zatekla na pomenutom brodu bila svedok još jednog napada ajkule na foku.

 

 

Mardžori Sorour je prokomentarisala da je to treći put da su bili svedoci napada na foke u poslednjih šest nedelja i da se to uvek dešavalo na istom mestu.

- Pošteno je reći da je to njihovo novo omiljeno hranilište - rekla je ona.

Viši morski biolog Nikol Livit-Kenedi rekla je da šest glavnih vrsta ajkula živi u zalivu Fandi i da slični prizori nisu potpuna retkost, prenose tamošnji mediji.

Velika bela ajkula je najveća poznata riba grabljivica na svetu, sa 300 zuba. Predator ne žvaće svoju hranu, već umesto toga cepa plen na komade – koje zatim proguta cele.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading