PUCNJI I EKSPLOZIJE U GLAVNOM GRADU! Pokušaj upada u skladište oružja! Uveden POLICIJSKI ČAS (VIDEO)

Autor:

Svet

26.11.2023

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jutros su nepoznate osobe pokušale da provale u skladište oružja u Fritaunu, glavnom gradu Sijera Leonea, prema izveštajima lokalnih vlasti. Incident se dogodio u okrugu Vilberfors, gde su svedoci čuli pucnje i eksplozije

PUCNJI I EKSPLOZIJE U GLAVNOM GRADU! Pokušaj upada u skladište oružja! Uveden POLICIJSKI ČAS (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Kao rezultat ovog incidenta, vlasti su uvele policijski čas. Detalji o pokušaju provale i drugi podaci nisu saopšteni.

 

Ovaj incident dolazi u trenutku kada je Sijera Leone, država u zapadnoj Africi, zapala u političku krizu nakon predsedničkih i opštih izbora održanih u junu 2023. godine.

 

Politička kriza u Sijera Leoneu iz 2023. godine može se pripisati nekoliko faktora:

U junu 2023. godine održani su predsednički i opšti izbori1. Međutim, izbori su bili kontroverzni, sa glavnim opozicionim APC koji je odbio da prihvati rezultate i bojkotovao parlament zemlje.

Izbori su bili obeleženi nasiljem, a pogrešna upotreba društvenih medija u poslednjim godinama pogoršala je situaciju. Takođe, postojala je klima straha od političkih odmazdi, posebno nakon nedavnih protesta širom zemlje.

Građani Sijera Leonea bili su zabrinuti zbog nekoliko pitanja, uključujući ekonomsko upravljanje, nestašice hrane, zdravstvene usluge, razvoj infrastrukture i obrazovanje. Mnogi građani izrazili su frustraciju zbog visokih stopa inflacije i nezaposlenosti.

Korupcija: Korupcija je ostala raširena u zemlji, što je dodatno pogoršalo političku situaciju.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading