ŽELE NEZAVISNU AMBAZONIJU: Upali u selo i pobili 20 ljudi! Naoružane grupe vrše napade, otmice i ubistva!

Autor:

Svet

06.11.2023

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naoružani separatisti upali su u ranim jutarnjim časovima u naseljeno mesto na zapadu Kameruna i likvidirali najmanje 20 ljudi, saopštile su lokalne vlasti.

ŽELE NEZAVISNU AMBAZONIJU:  Upali u selo i pobili 20 ljudi! Naoružane grupe vrše napade, otmice i ubistva!

Foto: Tanjug/AP

Klizište u Kamerunu

Lokalno stanovništvo sumnja da je napad bio deo plana da se osujeti održavanje proslava povodom 41. godišnjice od ustoličenja predsednika Pola Bije, koja su planirane za danas u Mamfeu i drugim urbanim centrima u Kamerunu, prenosi Rojters.

 

Separatisti koji govore engleski i žive u manjinskim enklavama Kameruna od 2017. godine, bore se za stvaranje nezavisne države Ambazonije. Naoružane grupe separatista su vršile napade, otmice i ubistva u severozapadnim i jugozapadnim regionima ove afričke države, u kojoj se pretežno govori francuski.

 

 

Za sada nijedna separatistička frakcija nije preuzela odgovornost za jutrošnji napad, izjavio je Viang Mekala lokalni administrativni čelnik.

 

On je rekao da je sedmoro ljudi u bolnici i potvrdio da kamerunske snage bezbednosti pretražuju područje u kojem je izveden napad.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading