POJAVIO SE SNIMAK NESREĆE AVIONA POVEZANOG SA VAGNEROM: Iljušin nije mogao da se zaustavi, usledila je EKSPLOZIJA, u vazduh se digao STUB CRNOG DIMA (VIDEO)

Autor:

Svet

27.09.2023

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Transportni avion Il-76, koji se navodi da je povezan sa Vagnerom srušio se u Africi 23. septembra, mesec dana nakon što je šef grupe plaćenika poginuo u eksploziji mlaznog aviona u blizini Moskve, a danas se u javnosti pojavio snimak nesreće

POJAVIO SE SNIMAK NESREĆE AVIONA POVEZANOG SA VAGNEROM: Iljušin nije mogao da se zaustavi, usledila je EKSPLOZIJA, u vazduh se digao STUB CRNOG DIMA (VIDEO)

Foto: Printscreen Twitter @FlightEmergency

Slike su pokazale kako pogođeni "Iljušin" gori crnim dimom, koji je zapalio posle sletanja. Sudbina onih koji su bili na brodu bila je nejasna. U početku su postojali oprečni izveštaji o tome da li su Vagnerovi ljudi bili u avionu.

 

- Prema preliminarnim podacima, u avionu bi mogli biti plaćenici iz PMC Vagner - saopštio je telegram kanal "VČK-OGPU".

 

Antivladini izvori u Maliju takođe su tvrdili da je Il-76 možda povezan sa Vagnerom, ali ovo je demantovala "Siva zona", još jedan Telegram kanal povezan sa Vagnerom, koja je negirala da avion pripada Vagneru.

Iako su prošla tri dana od tragičnog događaja, detalji o nesreći su i dalje obavijeni velom tajanstva.

 

Danas se u javnosti pojavio snimak nesreće, na kome je jasno vidljivo kako je Iljušin Il-76 sleteo na pistu, ali nije uspeo da se zaustavi i sleteo sa piste. Nakon samo nekoliko sekundi, avion je iznenada eksplodirao, uz ogroman plamen i dim.

 

Plaćenička grupa poznata kao Vagner privukla je znatnu pažnju medija i analitičara zbog svojih tajanstvenih aktivnosti u različitim delovima svijeta, uključujući i Afriku.

Vagnerova prisutnost u Africi beleži se u različitim zemljama, uključujući Sudan, Libiju, Mozambik i druge. Njihove aktivnosti variraju od pružanja vojne podrške lokalnim vladama i borbenim grupama do zaštite ključnih resursa, poput naftnih polja.

 

Vagnerovo prisustvo često izaziva kontroverze i konflikte u zemljama u kojima deluje i može se povezati s različitim ciljevima, uključujući ekonomske interese, geostrateške pozicije i učvršćivanje ruskog uticaja na ovom kontinentu.

 

 BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading