KRISTINU ZABOLELO GRLO, PA U BOLNICI ZAVRŠILA U KOMI! Ujutro je ostala BEZ RUKU I NOGU! Ovo je UŽASNA ISTINA šta joj se dogodilo

Autor:

Svet

17.11.2023

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majka dvoje dece imala je 38 godina kada se u martu 2020. godine, kada je počela pandemija koronavirusa, ozbiljno razbolela

KRISTINU ZABOLELO GRLO, PA U BOLNICI ZAVRŠILA U KOMI! Ujutro je ostala BEZ RUKU I NOGU! Ovo je UŽASNA ISTINA šta joj se dogodilo

Foto: facebook/christinafox

Kada ju je prvi put zabolelo grlo, Kristina Foks iz američke države Ohajo nije ni slutila da će to biti samo mali uvod u najveći životni horor koji će se okončati tako što će ostati bez obe ruke i nogu.

Majka dvoje dece imala je 38 godina kada se u martu 2020. godine, kada je počela pandemija koronavirusa, ozbiljno razbolela.

To tako nije izgledalo u početku. Kaže da ju je svrbelo grlo i da je kašalj krenuo da je muči, te joj je u bolnici na pregledu dijagnostikovan grip. Dakle, ne koronavirus već običan grip.

- Dobila sam da pijem lek Tamiflu i iste večeri otišla sam kući. Sutradan mi je bilo još gore i tada sam zadržana u bolnici. Poslala sam poruku prijateljici da se osećam kao da umirem. Posle samo nekoliko sati u bolnici, rekli su mi da hitno moram na operacioni sto. Telo je palo u septički šok i poprimilo je ljubičastu boju. Pala sam u komu jer su doktori smatrali da imam neku prikrivenu infekciju - kaže Foksova, prenose američki mediji.

Narednog dana otkriveno je da ima sepsu. Dakle samo tri dana pošto je došla na prvi pregled usled bola u grlu.

- Odjednom su me prikačili na neke aparate. Gušila sam se. Niko nije znao kako da mi pomogne, a onda su u toku večeri rekli da me čeka nešto najgore što može da mi se desi – gubitak udova - priča Kristina.

Nekoliko dana kasnije njeno stanje nije se popravilo i doktori su odlučili da joj odstrane nekoliko prstiju sa ruku i nogu. Međutim, to nije bilo sve. Zapravo, bio je samo početak horora.

- Prvo su mi amputirali obe ruke do laktova. Nisam znala šta se dešava. Bila sam u komi. Potom su mi odstranili i obe noge. Svo vreme sam spavala. Kad sam došla k sebi, mislila sam da je noćna mora. Proslavljala sam 39. rođendan u komi, bez ruku i nogu. Brzo sam se navikla na novu stvarnost. Morala sam. Bilo je ili da prihvatim da sam ipak živa ili da tražim da me ubiju - rekla je Kristina Foks.

Deca su znala šta joj se dogodilo, ali je ona ipak krila rane. Nije želela po povratku kući da se vidi šta se tačno događalo.

- Ostala sam pokrivena. U jednom trenutku, moj sin rekao je mužu da zna za ruke. Video ih je preko Zooma - govori Foksova.

Naredna tri meseca išla je na fizikalne terapije u Pitsburg.

- Shvatila sam da moram da ojačam po svakom pitanju jer sam nekome majka i supruga. Ostala sam živa. To je blagoslov. Da me nije uhvatio grip, sigurno bih bila mrtva. Sada sam zaposlena kao administrator i imam studente na fakultetu koji uče od mene šta je život i kako se nositi s njim - dodala je na kraju Kristina Foks.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading