U EVROPI IMA MNOGO MALIH PUTINA: Rumunski premijer zapalio EU, ako Ukrajina izgubi rat, sledi ovaj scenario!

Autor:

Svet

08.11.2023

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rumunski premijer Marsel Čolaku izrazio je zabrinutost zbog mogućih posledica ukoliko Ukrajina izgubi u sukobu, upozoravajući da bi se mogli pojaviti lideri slični ruskom predsedniku Vladimiru Putinu u evropskim zemljama.

U EVROPI IMA MNOGO MALIH PUTINA: Rumunski premijer zapalio EU, ako Ukrajina izgubi rat, sledi ovaj scenario!

Foto: Pixabay

On je naglasio da će Rumunija nastaviti da pruža podršku Ukrajini, bez obzira na političke troškove, jer su manje važni od presedana koji bi se postavio ako Rusija pobedi.

Premijer je takođe komentarisao porast desničarskih snaga širom Evrope koje se protive podršci Ukrajini i pozivaju na obnovu odnosa sa Rusijom. Iako evropski saveznici pokazuju znake umora od sukoba, Bukurešt će nastaviti da pomaže Kijevu, kaže rumunski premijer.

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, Valerij Zalužni, priznao je za “Ekonomist” da je ukrajinska vojska upala u ćorsokak i da kontraofanziva, od koje je Zapad očekivao, nije imala uspeha.

Ostale informacije uključuju tvrdnje da su Amerikanci odlučili da podele Ukrajinu i da je ukrajinski milioner izazvao globalnu reakciju, kao i da Rusi traže prekid vatre, što je izazvalo globalnu reakciju. Međutim, ove tvrdnje nisu detaljno objašnjene u tekstu.

Rumunija pruža podršku Ukrajini iz nekoliko razloga:

Bezbednosne brige: Rumunija ima svoje bezbednosne strahove u vezi sa bilo kakvim sukobom sa Rusijom1. Kao članica NATO-a od 2004. godine, Rumunija je postala vojni stub NATO-a za jugoistočnu Evropu.

Politička podrška: Rumunija pruža “bezuslovnu političku podršku” Ukrajini dok se suočava sa potencijalnom invazijom Rusije. Rumunski premijer Marsel Čolaku naglasio je da će Rumunija nastaviti da pomaže Ukrajini bez obzira na političke troškove, jer su manje važni od presedana koji bi se postavio ako Rusija pobedi.

Saradnja u oblasti pomorske bezbednosti: Rumunija je intenzivirala razgovore sa Kijevom o jačanju saradnje u oblasti pomorske bezbednosti na Crnom moru.

Podrška izbeglicama: Desetine hiljada Rumuna pridružilo se improvizovanim platformama kako bi zadovoljili rastuću potražnju za pomoći, što bi moglo brzo da se poveća kako milioni Ukrajinaca postaju raseljeni.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading