OBESIO SE, NIJE MOGAO VIŠE DA IZDRŽI: Dečak oduzeo sebi život, maltretirali su ga u školi zbog HOMOSEKSUALNOSTI, optužbe protiv nasilnika odbačene

Autor:

Svet

07.11.2023

10:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak Lukas (13), pretrpeo je takav stepen vršnjačkog nasilja u svojoj školi u francuskom gradiću Vogeziju da je odlučio okončati svoJ život. Lukas je okončao svoj život obesivši se 7. januara ove godine u svom domu, nakon meseci brutalnog maltretiranja od strane svojih vršnjaka.

OBESIO SE, NIJE MOGAO VIŠE DA IZDRŽI: Dečak oduzeo sebi život, maltretirali su ga u školi zbog HOMOSEKSUALNOSTI, optužbe protiv nasilnika odbačene

Foto: Shutterstok

Majka dečaka, Severina, izjavila je da je njen sin bio žrtva maltretiranja zbog svoje homoseksualnosti, što je otvoreno prihvatila Lukasova porodica i prijatelji. Međutim, vršnjaci su bili nemilosrdni, često ga izlažući ruglu i nasilju zbog njegove seksualne orijentacije. Lukasova majka je upozorila školu na nasilje koje je njen sin trpeo, ali njeni vapaji za pomoć nisu naišli na odgovarajuću reakciju.

Slučaj Luke preplavio je medije, izazivajući gnev i tugu širom Francuske i šire. Međutim, nakon što je tužilaštvo pokrenulo istragu, odluka suda je šokirala mnoge.

Dvojica maloletnih dečaka i dve devojčice, koji su bili optuženi za maltretiranje Lukasa, oslobođeni su svih optužbi. Apelacioni sud u Nansiju doneo je odluku da nema dovoljno dokaza o uzročnoj vezi između nasilja koje su dečak i devojčice vršili nad Lukasom i njegovog tragičnog samoubistva.

Lukasova majka, Severina, izrazila je očaj zbog ove odluke suda. Tvrdi da je njen sin patio u tišini, pokušavajući da prikrije svoje unutrašnje borbe od svoje porodice. Njegova sreća je bila samo fasada koja je skrivala duboku patnju koju je trpeo.

Advokat porodice je izjavio da je ova odluka sudstva pokazala ozbiljan propust pravosudnog sistema u zaštiti žrtava vršnjačkog nasilja. Kritikovao je inertnost sistema i ukazao na potrebu za jasnim definisanjem krivičnog dela nasilja u školi.

Ministar prosvete Gabrijel Atal je, komentarišući ovu tragičnu situaciju, izjavio da je njegova odgovornost kao ministra osigurati da se ovakve tragedije više ne dešavaju. U međuvremenu, Lukasova majka razmatra mogućnost ulaganja žalbe na odluku suda, nadajući se da će pravda ipak biti zadovoljena i da će nasilnici biti odgovorni za svoje postupke.

Ova potresna priča o Lukasu podseća nas na hitnost potrebe za jačanjem sistema podrške žrtvama nasilja i podizanjem svesti o ozbiljnosti problema vršnjačkog nasilja, koje često ostaje neprimećeno i nedovoljno sankcionisano.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading