SRPSKI KRALJ "BELOG SPORTA" DOMINIRA SVETOM! Sedam zastrašujućih podataka o Novaku Đokoviću - neprikosnoveni gospodar tenisa! (FOTO)

Autor:

Sport

05.11.2023

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je ostvario pobedu u svih devet polufinala koja je igrao na Mastersu u glavnom gradu Francuske.

SRPSKI KRALJ "BELOG SPORTA" DOMINIRA SVETOM! Sedam zastrašujućih podataka o Novaku Đokoviću - neprikosnoveni gospodar tenisa! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser u istoriji, Novak Đoković, ponovo je pokazao svoju neverovatnu dominaciju na teniskom terenu.

Srpski as i trenutni svetski broj jedan plasirao se u finale Mastersa u Parizu, gde će se boriti za još jedan naslov. Kada se analizira statistika ovog velikog šampiona, jasno je da svedočimo brutalnoj dominaciji u "belom sportu".

 

 

Novak Đoković je ostvario pobedu u svih devet polufinala koja je igrao na Mastersu u glavnom gradu Francuske.

Trenutno ima niz od 17 uzastopnih pobeda i pokazuje svoju neprikosnovenu formu. Samo u 2023. godini, beleži skor od 32 pobede i samo jednog poraza na tvrdoj podlozi.

Foto: Profimedija

 

Ove godine je odigrao 31 meč, ostvario čak 30 pobeda, uključujući i 13 trijumfa nad igračima iz Top 10. Osim impresivnih brojki, Novak je pokazao i svoju mentalnu snagu, sa šest uzastopnih pobeda kada je gubio prvi set.

Ono što dodatno ističe ovog teniskog virtuoza jeste njegova neverovatna prisutnost u finalima Mastersa iz serije hiljadu. Do sada je odigrao čak 58 finala na ovom nivou takmičenja, što je dostignuće koje ostavlja bez daha.

Totalna dominacija

Novak je u devet odigranih polufinala na Mastersu u glavnom gradu Francuske uspeo da trijumfuje isto toliko puta.

Trenutno ima niz od 17 pobeda.

U 2023. godini je na skoru od 32 pobede i jednog poraza na tvrdoj podlozi.

Od 31 meča ove godine ima čak 30 pobeda.

Upisao je čak i 13 pobeda nad igračima iz Top10, takođe ove godine.

Novak ima šest uzastopnih pobeda, kada je gubio prvi set.

I poslednja, ali ne i najmanje važna stavka, Đoković je do sada odigrao čak 58 finala Mastersa iz serije hiljadu.

Novak Đoković se sada sprema za finale u Parizu, gde će se suočiti sa Grigorom Dimitrovim, bugarskim teniserom i njegovim bliskim prijateljem.

Iako su se sastali 12 puta, Đoković je trijumfovao 11 puta, a poslednji put je Dimitrov pobedio pre deset godina.

Foto: Profimedija

 

Nole će biti apsolutni favorit u ovom finalu, a svi ljubitelji tenisa ne smeju propustiti ovu borbu za titulu. Prenos meča je zakazan na kanalu Sportklub 1.

Novak Đoković se odmara samo 19 sati između svoja dva meča, ali je već pokazao svoju izvanrednu fizičku i mentalnu spremnost. Pobeda na ovom turniru bi značila još jedan korak ka potvrđivanju svoje vodeće pozicije na kraju godine.

U svom najnovijem meču, Đoković se suočio sa izazovima i teškoćama, ali je ipak uspeo da preokrene i pobedi Andreja Rubljova sa 2:1 u setovima.

Đoković nakon pobede

- Pa, mislim da sam malo bolje disao, to je presudilo. Imao sam malo više vremena da udarim loptu. Rubljov me je mučio kao što zmija guši žabu tokom meča. Znao sam da ima jako veliki kvalitet. Danas je igrao zaista fantastično, ne verujem da je Rubljov ikad bio bolji. Mučio sam se na početku, a onda je potom bilo bolje, što je bilo presudno da osvojim drugi set. U trećem setu sam imao šanse, on je imao dobre šanse da se vrati, doživeo je nesrećnu duplu grešku, ali mislim da sam zaslužio da prođem dalje - rekao je Đoković. 

- Pa, bio je ovo naporan meč. Rubljov je igrao bez greške set i po, teško je bilo probiti ga. Dobro sam servirao u nekim trenucima kada mi je potreban servis. Po ko zna koji put sam našao način da preokrenem rezultat. Zadnja tri-četiri dana imam stomačni virus, ali je pomalo bolje, tako da se sutra nadam da će biti najbolje - zaključio je Đoković.

Nakon meča, Đoković je izjavio da je osećao stomačni virus poslednjih dana, ali je uspeo da pronađe snagu i adrenalin da se bori i pobedi. On se nada da će osvojiti još jednu titulu u finalu.

Sve u svemu, Novak Đoković ostaje neosporno vodeća figura u svetu tenisa i neprekidno dokazuje svoju izvanrednu dominaciju na terenu. Njegove igre su inspiracija za sve ljubitelje ovog sporta širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading