NEMA STRUJE, INTERNETA, GORIVA, NEMA NIČEGA! SAMI SMO I NEMOĆNI! Novinarka iz Gaze objavila potresan snimak o kojem SVET DANAS PRIČA

Autor:

Svet

29.10.2023

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je tri dana pokušavala da se dokopa interneta bi objavila samo ovaj jedan snimak na internetu (na Instagramu je prati 1,4 miliona ljudi), Plestija je iskoristila priliku da kaže kakva je zaista situacija u Gazi

NEMA STRUJE, INTERNETA, GORIVA, NEMA NIČEGA! SAMI SMO I NEMOĆNI! Novinarka iz Gaze objavila potresan snimak o kojem SVET DANAS PRIČA

Foto: youtube.com/gaza is here

- Moj mozak ne može da shvati da stvari mogu postati gore. I evo nas u 21. danu, izgubili smo uslugu. Ako umirete, ne možete nazvati hitnu pomoć. Ako vas pogode, šta god se dogodi, ne možete ni s kim komunicirati. Ovde nema ničega - reči su Plestije Alakad, slobodne novinarke iz Gaze.

Nakon što je tri dana pokušavala da se dokopa interneta bi objavila samo ovaj jedan snimak na internetu (na Instagramu je prati 1,4 miliona ljudi), Plestija je iskoristila priliku da kaže kakva je zaista situacija u Gazi.

- Potpuno smo izolovani. Nema struje. Ometaju nas sa svih strana. Trebalo bi da kažem svetu šta se događa. Pa, ja sam u Gazi i ne znam šta se događa. Nema interneta, nema mreže, nema usluge, nema goriva za kretanje automobilom, nema struje, ničega. Prepušteni smo sudbini - rekla je Plestia na mešavini engleskog i arapskog.

Dok novinarka pokušava da dopre do sveta da pomognu nesrećnom stanovništvu Gaze, njen kolega fotograf takođe je objavio snimak u kojem se možda i oprašta od najvoljenijih.

- Prešao sam dug put do granice sa Egiptom da bih uhvatio signal i poslao vam poruku da je Gaza isključena iz sveta - rekao je Mohamed Zanun.

Prema poslednjim informacijama od jutros, stanovništvo dela Gaze dobilo je jutros internet signal i mogućnost korišćenja mobilnih telefona, ali do kada, to se ne zna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading