KOME JE NA PLANETI OVO SMEŠNO? Izraelci se u humorističkoj emisiji IZRUGIVALI izveštavanju novinara o broju žrtava u Gazi

Autor:

Svet

28.10.2023

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Scenaristi emisije imali su cilj da iskritikuju strane novinare koji prihvataju izveštaje Palestinaca sa fronta, ali sve što je prikazano nije naišlo na dobrodošlicu gledalaca

KOME JE NA PLANETI OVO SMEŠNO? Izraelci se u humorističkoj emisiji IZRUGIVALI izveštavanju novinara o broju žrtava u Gazi

Foto: x/chris rose

Izraelski satirični televizijski program emitovan u programu Kanala 12 ismejavao je BBC-jevo izveštavanje o napadu na bolnicu Al-Ahli u Gazi, što je izazvalo brojne reakcije na društvenim mrežama.

Emisija Erec Nehederet (“Predivna zemlja”), emitovana na izraelskom kanalu 12 prikazuje lažnu spikerku BBC vesti po imenu Rejčel koja kaže:

"Dobro veče iz Londona, evo nekih vesti iz rata u Gazi".

Baner BBC Newsa navodi da je Izrael bombardovao bolnicu i navodi broj od 500 ubijenih, a glumica kaže da su ubijene "stotine nevinih ljudi".

Zatim je odmahnula glavom u kojem se trenutku broj transparenta promenio u 750, što ju je navelo da kaže: "Mnogo bolje".

Emisija zatim prelazi na lažnog dopisnika BBC s Bliskog istoka po imenu Hari Vajntgilt koji kaže: "Dobro veče Rejčel iz ilegalne kolonije Tel Aviv”.

"Izraelski ministri negirali su bombardovanje bolnice, ali imamo snimak koja pokazuje šta se doista dogodilo", govori lažni dopisnik.

Kompilacija isečaka zatim prikazuje papirnati avion koji leti iznad Gaze, scenu iz filmskog hita “Openhajmer” i bombu koja eksplodira.

BBC se našao na meti Izraela zbog prenošenja palestinskih izvora koji navode da iza napada na bolnicu stoji Izrael.

Mnogi korisnici društvenih mreža ogorčeni su ovakvim pokušajem humora, posebno kada nešto ovako dolazi u trenutku kada broj ubijenih u Gazi raste iz sata u sat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading