"UBIJTE I MUŠKARCA I ŽENU I DETE! NEMOJTE NIKOG POŠTEDETI!": Netanjahu govorom ŠOKIRAO CEO SVET

Autor:

Svet

29.10.2023

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikad surovije obraćanje nacije dolazi paralelno sa sve većim brojem protesta u svetu onih koji ne žele da u Izraelu i Gazi više gledaju krvoproliće

"UBIJTE I MUŠKARCA I ŽENU I DETE! NEMOJTE NIKOG POŠTEDETI!": Netanjahu govorom ŠOKIRAO CEO SVET

Foto: Tanjug/AP

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu potpuno je šokirao ceo svet novim govorom u kojem se pozvao na Bibliju.

Netanjahu je pokušao da starim odlomcima iz Biblije o Amaleku pronađe utemeljenje kod svog naroda za bombardovanje Gaze u kojem svakodnevno ginu nedužni ljudi.

- Moraš zapamtiti šta ti je Amalek učinio, kaže naša Sveta Biblija. Prva Samuelova 15:3 ‘Sada idi i udari Amaleka, potpuno uništi sve što imaju i nemoj ih poštedeti; ali ubijte i muškarca i ženu, dojenče, vola i ovcu, devu i magarca - rekao je Netanjahu.

- Postoje trenuci u kojima se nacija suočava sa dve mogućnosti: učiniti ili umreti. Sada se suočavamo s tim testom i ne sumnjam kako će se završiti: mi ćemo biti pobednici. Učinićemo i bićemo pobednici - rekao je Netanjahu.

Broj ubijenih Palestinaca u Gazi porastao je u subotu na nešto više od 7.700 ljudi od početka rata, s 377 smrtnih slučajeva prijavljenih od petka navečer, prema Ministarstvu zdravstva Gaze.

Inače, hebrejska Biblija opisuje naciju Amalečana kao gorljivog neprijatelja Izraelaca. Izraz "Amalek" može se odnositi na Ezavovog unuka koji je utemeljio zemlju, njegovo potomstvo, Amalečane ili amalečke teritorije koje su naseljavali.

Prema Izlasku, Izraelsko pleme napali su Amalečani dok su bežali iz Egipta. Potomci Amalekovi bili su prokleti od Boga iako je Izrael porazio Amalečane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Magvey

29.10.2023 11:18

Poslati ga u Ausvic da utvrdi gradivo.

Penzioner

29.10.2023 12:03

More....znao mali brkati "sta radi" ....!!!! Ovaj je veci nacista od Hitlera !!!

Doctor

29.10.2023 18:23

Na lečenje! Stvarno je čovek za jedan ozbiljan pregled!