SRCE DA PREPUKNE: Palestinci ni ne znaju više KOGA sahranjuju, pa su primorani da na groblju rade PRETUŽNU STVAR

Autor:

Svet

26.10.2023

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog sve većeg broja mrtvih, a među njima ima i onih za koje se ne zna ko su, kako se zovu i čiji su, Palestinci su primorani da koriste alternativne varijante sprovoda

SRCE DA PREPUKNE: Palestinci ni ne znaju više KOGA sahranjuju, pa su primorani da na groblju rade PRETUŽNU STVAR

Foto: Tanjug-AP

Palestina je već sada uništena a gotovo da nema žitelja Gaze koji u prethodne dve nedelje nije izgubio nekog člana familije.

Zbog sve većeg broja mrtvih, a među njima ima i onih za koje se ne zna ko su, kako se zovu i čiji su, Palestinci su primorani da koriste alternativne varijante sprovoda.

Tako je sada nov način sahranjivanja sa narukvicama na rukama preminulih. Poginuli pre smrti uzimaju narukvicu a živi imaju njihov broj. U slučaju da ih više nema, na narukvici će im pisati taj broj i lakše će biti identifikovani.

Porodica El-Daba pokušala je da smanji rizik od stradanja tokom dosad najžešćeg izraelskog bombardovanja Gaze.

Ali El-Daba (40) rekao je da je video tela raskomadana bombom i da su bila neprepoznatljiva, piše Reuters.

Rekao je da je odlučio da podeli svoju porodicu kako bi sprečio da svi poginu u jednom napadu. Rekao je da je njegova supruga Lina (42) zadržala dva sina i dve ćerke u gradu Gazi na severu, a on se preselio u Kan Junis na jugu s još troje dece.

El-Daba je rekao da se priprema za najgore. Kupio je plave narukvice od niti za članove svoje porodice i vezao ih oko ruku.

"Ako se nešto dogodi", rekao je, "ovako ću ih prepoznati".

Druge palestinske porodice takođe su kupovale ili izrađivale narukvice za svoju decu ili ispisivale njihova imena na rukama.

Brojni Palestinci uzimali su brojeve od imama kako bi ih imali kod sebe u slučaju iznenadne smrti. Iste brojeve imaju i njihovi članovi porodica.

Ukupno 756 Palestinaca, uključujući 344 dece, ubijeno je u poslednja 24 sata, saopštilo je u sredu ministarstvo zdravlja Gaze.

Rečeno je da je najmanje 6.546 Palestinaca ubijeno u izraelskom bombardovanju od 7. oktobra, uključujući 2.704 dece.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading