PAO NA BENZINSKOJ PUMPI U ŠPANIJI: Hrvat uhvaćen sa 30 kilograma HEROINA, nećete verovati GDE ga je krio

Autor:

Svet

22.10.2023

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je saopštila da je hvatanje vozača kombija deo akcije koja je započeta još u avgustu

PAO NA BENZINSKOJ PUMPI U ŠPANIJI: Hrvat uhvaćen sa 30 kilograma HEROINA, nećete verovati GDE ga je krio

Foto: MUP Srbije

Španska policija uhapsila hrvatskog državljanina sa 30 kilograma heroina

Španska policija je na benzinskoj pumpi na autoputu Salnes u Galiciji zaustavila vozača, hrvatskog državljanina, kod kojeg je u prtljažniku automobila pronađeno 30 kilograma heroina.

Vozač je upravljao kombijem slovenačke registracije, koji je sa 30 kilograma heroina pronađen oko 22 sata uveče u sredu, kao rezultat policijske istrage koja je počela sredinom avgusta nakon saznanja o međunarodnoj akciji uvoza velikih količina heroina u Španiju i Portugal, prenosi hrvatski portal Index.

Istražitelji veruju da je droga došla iz Irana, bila sakrivena u Holandiji i ušla u Španiju preko Pirineja.

U akciji pod nazivom "Operacija Baba," kombi je lociran u Salnesu i u ranim satima od srede do četvrtka agenti su pretresli vozilo. Unutar kamiona pronađen je skriveni odeljak "savršeno dizajniran" da sakrije 30 vakuumski zapečaćenih paketa od kojih je svaki sadržao kilogram heroina.

Vozač je uhapšen i priveden u policijsku stanicu, gde je odbio da da izjavu policiji. Određen mu je privremeni pritvor bez mogućnosti placanja kaucije. Protiv muškarca se vodi istraga za krivično delo protiv javnog zdravlja.

Zaplenjeni heroin ima personalizovani pečat ispisan na persijskom jeziku, što u prevodu znači "dobro urađeno”, prenosi Index.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading