GAZA NEPREPOZNATLJIVA, TOTALNO SRAVNJENA SA ZEMLJOM! Ovako izgleda strašna osveta Izraela (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

08.10.2023

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelski mediji izveštavaju da su se zemlje poput Nemačke, Španije i Turske suočile s otkazivanjem više letova zbog raketnih napada, dok je Srbija uspela evakuisati svoje državljane iz Tel Aviva.

GAZA NEPREPOZNATLJIVA, TOTALNO SRAVNJENA SA ZEMLJOM! Ovako izgleda strašna osveta Izraela (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Situacija u Bliskom istoku se sve više zaoštrava kako izraelski vazdušni napadi i rakete Hamasa nastavljaju uzrokovati ogromne ljudske i materijalne gubitke. Najnoviji izveštaji govore o velikom broju žrtava i razaranju na obe strane sukoba.

Prema informacijama izraelskih odbrambenih snaga, najmanje 400 ljudi je ubijeno u Izraelu nakon serije raketnih napada na južni i centralni deo zemlje, što je izazvalo ozbiljnu zabrinutost i eskalaciju konflikta.

 

 

Takođe, izraelski mediji izveštavaju da su se zemlje poput Nemačke, Španije i Turske suočile s otkazivanjem više letova zbog raketnih napada, dok je Srbija uspela evakuisati svoje državljane iz Tel Aviva.

S druge strane, Palestinsko Ministarstvo zdravlja je saopštilo da je oko 300 Palestinaca ubijeno u proteklih 24 sata, uključujući najmanje 20 dece. Brojni objekti u Gazi su srušeni, uključujući i poznatu kulu Vatan i džamiju, što je prouzrokovalo velike štete i ljudske gubitke.

Hamas je preuzeo odgovornost za raketne napade na Izrael, što je dovelo do proglasa ratnog stanja u Izraelu i kontranapada. Izraelske vazduhoplovne snage su objavile snimke napada na mete Hamasa u Gazi, uključujući i objekt koji pripada šefu obaveštajne službe Hamas-a.

Vazduhoplovne snage Izraela rekle su prethodno da su do sada pogodile 150 meta, uključujući banke, fabrike oružja i domove i objekte ključnih lidera Hamasa. Na platformi “X” su rano u nedelju objavile da su naredile raketni napad na objekt u vlasništvu šefa obaveštajne službe Hamasa, prilažući snimak.

 

 

- Nedavno su borbeni avioni izraelskih vazduhoplovnih snaga pogodili kompleks koji pripada šefu obaveštajnog odeljenja terorističke organizacije Hamas. Vazduhoplovne nage trenutno nastavljaju da gađaju terorističke mete u Pojasu Gaze - navodi se u postu.

Ova eskalacija nasilja duboko zabrinjava međunarodnu zajednicu, koja poziva na prekid vatre i povratak diplomatskim naporima kako bi se postigao trajni mir i stabilnost u regionu Bliskog istoka. Situacija ostaje fluidna i izazovna, a brojne zemlje i humanitarne organizacije prate situaciju i pružaju pomoć ugroženim civilima.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading