ON JE ČUDOVIŠTE A NE ČOVEK: Ćerka koja je pobegla iz kuće užasa u Poljskoj svedoči o umrlim bebama i HORORU incestuozne porodice! GORE NEGO U PAKLU!

Autor:

Svet

03.10.2023

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kasja Gjerasik, koja ima Daunov sindrom, pobegla je iz kuće u selu Černiki u Poljskoj pre dve i po godine, nakon višegodišnjeg zlostavljanja. Prošle nedelje su njen otac Pjotr Gjerasik (54) i 20-godišnja sestra Paulina optuženi za incest i ubistvo, nakon što je policija našla mrtve bebe u podrumu.

ON JE ČUDOVIŠTE A NE ČOVEK: Ćerka koja je pobegla iz kuće užasa u Poljskoj svedoči o umrlim bebama i HORORU incestuozne porodice! GORE NEGO U PAKLU!

Foto: Shutterstock

Tužioci su rekli da su dva novorođenčeta bila iz incestoizne veze oca sa Paulinom, a da je treće od starije sestre koju je, kako se navodi, silovao, prenosi Blic.

"To je bio koncentracioni logor"

Govoreći iz utočišta koje vodi lokalni sveštenik, Kasja je rekla lokalnoj televiziji TVN da je “zabrinuta za svoje sestre jer su spavale sa našim ocem”.

- Tukao me je. Srećna sam što je gotovo. Ne želim da ga vidim nikad više. Ako bi ga srela samo bih ga pitala što je to uradio i ništa više. On je čudovište, a ne čovek – rekla je ona, preneo je “Dejli mejl”.

Republika

Foto: Printscreen Fakti.pl

 

 

Kad je pre 25 godina došao u seoce sa manje od 200 žitelja, Pjotr je bio nezaposlen i tražio je beneficije za svoje dvoje dece sa invaliditetom. Istovremeno se navodi da je silovao najstariju ćerku pre nego što je počeo da spava sa mlađom, Paulinom, a da je fizički zlostavljao Kasju i njenog mentalno zaostalog brata Damijana.

Od osam sinova i četiri ćerke koje je dobio sa pokojnom suprugom, u vreme hapšenja su svi bili otišli sem Pauline i Damjana. Sveštenik Česlav Marčevič, koji vodi utočište u kojem sada živi Kasja, rekao je da je ona došla “potpuno zapuštena”.

- Kosa joj je bila u neredu, a polomljene naočare bile su zalepljene gipsom. Ispostavilo se da su se slomile nakon što ju je otac istukao. To je bio koncentracioni logor. Te devojčice i deca sa invaliditetom su zarađivala za njega. Zato nikad nije hteo da Kasja i Damijan odu, nikad nije radio koliko ja znam – rekao je on.

"Paulini kupovao parfeme, a ostala deca su gladovala"

- Ali, otac je kupovao Paulini kozmetiku, odeću, dobru hranu, imali su sobu sa TV-om, to je bila najbolje sređena soba, ali druga deca nisu mogla da gledaju. Kad je otac napuštao kuću, zaključavao bi sobu da niko ne može da je koristi. Imali su kauč na razvlačenje na kojem su on i Paulina spavali zajedno. Frižider je takođe bio zaključan i samo su otac i Paulina mogli da ga koriste – rekao je sveštenik.

Dodao je da su Kasja i Damijan za hranu dobijali samo hladni pirinač i griz. Damijan je i dalje živeo u kući u vreme hapšenja.

- Pjotr je nosio brendiranu odeću, kupovao je parfeme za Paulinu, ali je Damijan nosio iznošene stare pantalone. Bio je tako neuhranjen da je mogao da pojede po četiri obroka kad je došao u naš centar. Bilo je noći kad bi spavao na klupama iza centra zajednice u selu. Nije zaslužio takav tretman. Imao je dobro srce. Po povratku iz centra, pre nego što bi ušao u kuću, uvek je išao da uzme hranu i nahrani pse – rekao je jedan radnik centra.

Kako je rekao, Damijan nije progovorio do sedme godine.

- Kad je bio mali voleo je da mi sedi u krilu. Otac bi onda vikao na njega da uđe ali ja sam mu rekao da ostane. Na dan kad su nađena tela beba, Damijan je sedeo na klupi pored mene. Rekao je da su ga maltretirali i vređali i da će morati da se iseli. Rekao mi je da njegova sestra i otac rade “ono” – rekao je on.

Sumnjiva smrt Pjotrove žene

Dok se mala zajednica još oporavlja od šoka, komšije sada govore da je smrt Pjotrove bivše žene Hane bila “sumnjiva”.

- Hana je veoma brinula o deci. Jednom mi se poverila da se Pjotr penje noću i odlazi u krevet njihovih ćerki. Rekla sam joj da to prijavi ali se plašila. Čak je rekla da bi mogao da je ubije ako to uradi. I sama je bila žrtva. Bila je pretučena. Imala je modrice na rukama, nogama i crne oči. Ranije je bila punačka ali je krenula da postaje sve tanja. Verovatno ju je punio nekim tabletama. Takođe joj je kupovao jeftinu votku u plastičnim flašama da je se reši – ispričala je komšinica Slavomira.

- Dokrajčio ju je. Prevezli su je u bolnicu. Samo znamo da je požutela i umrla tamo – dodala je ona.

Drugi komšija je rekao “Dejli mejlu” da Hana nikad nije bila bolesna, ali da je iznenada počela da gubi težinu.

- Kosa joj je opadala, hospitalizovana je i nikad nije živa izašla. Njena smrt nikad nije objašnjena, ne verujem da je samo tako umrla, imala je svega 38 godina – rekao je on.

Republika

Foto: shutterstock

 

 

Seljani sumnjaju da okolna močvara krije još užasa

Dok policija istražuje slučaj, seljani tvrde da je Pjotr takođe otac blizanaca koje je rodila njegova treća ćerka. Pitaju se da li močvarna oblast blizu “kuće strave” krije još tela.

- Policija je pregledala temeljno čitavo područje, svuda su išli. Ali, ja sumnjam da je ovo močvarno područje blizu njihove kuće, koje mi zovemo “blato”, možda krije još ostataka dece. Ovakvi ljudi mogu svašta da urade – rekao je jedan žitelj “Faktu”.

U međuvremenu je preneto da je Paulina, otkako je u pritvoru, branila svoj odnos sa ocem navodeći da nije mislila da nešto nije u redu sa tim.

- Ona brani svog oca po svaku cenu, tvrdi da je sve u redu i da nema ništa loše u tome što je u vezi sa njim. Ona je nepristojna i arogantna. Ovde je reč o smrti dece, a ona ne pokazuje kajanje. Ponaša se kao da je ovo normalno – rekao je “Faktu” izvor blizak istrazi.

Paulinu su često viđali po selu kako šeta sa ocem držeći se za ruke kao da su par. Neobičan odnos prijavljen je tužiocima pre 12 godina. Kako piše “Dejli mejl”, otac i ćerka su navodno birali zajedno parfeme u retkim izlascima do lokalne prodavnice i zvali jedno drugo “dragi”.

"Svedočio sam da mu je ćerka trudna, a tretirali su me kao da izmišljam"

Neki svedoci su opisali zvukove “stenjanja i vrištanja” koji su dolazili iz ruinirane kamene kuće na kraju sela.

- Bio sam svedok, ispitivan sam pod zakletvom. Rekao sam tada da je Pjotrova starija ćerka trudna. Tretirali su me kao go**o, kao da sam dete koje to izmišlja. Ali oni su se ponašali kao par, kao verenici. Isto je bilo sa starijom ćerkom i onom koja je sada pritvoru. To su isti mehanizmi, isto ponašanje. Sigurno je da su smrti dve bebe mogle da se spreče – rekao je lokalni žitelj Zdžislav.

Ali, tužioci nisu uhvatili signale opasnosti, navodi “Dejli mejl”.

Republika

Foto: Printscreen Fakti.pl

 

 

- Kad su tužioci došli morali smo da sedimo tiho i ne kažemo ništa, moj otac je samo pričao svoje priče – rekla je Kasja.

Iako su imenovani službenici za uslovnu kaznu da nadgledaju porodicu, a Pjotr je poslat da pohađa “časove roditeljstva”, kako je rekao portparol suda Lukaš Ziola “na osnovu informacija koje je obezbedio okružni sud nije bilo osnova za sumnju”.

- Sud je 2011. morao da se oslanja na informacije kancelarije tužioca koja nije pružila osnove za istraživanje ovih vrsta optužbi – rekao je on.

Lokalni gradonačelnik Marjan Pik je rekao da “ne zna kako je Pjotr uspeo da sve to iscenira”.

- On je čudovište, a ne otac – rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading