RUSKI AVIONI UPALI U VAZDUŠNI PROSTOR RUMUNIJE? Alarmiran i NATO!

Autor:

Svet

30.09.2023

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rumunska vojska identifikovala je tokom noći mogući neovlašćeni prodor u vazdušni prostor Rumunije, kada su ruske snage izvele novu seriju napada na neke ciljeve u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo nacionalne odbrane.

RUSKI AVIONI UPALI U VAZDUŠNI PROSTOR RUMUNIJE? Alarmiran i NATO!

Foto: shutterstock

Prema saopštenju ministarstva, u noći između 29. i 30.septembra, nakon otkrivanja grupa dronova koje su krenule ka ukrajinskoj teritoriji, u blizini rumunske granice, upozoreni su stanovnici opšina Tulcea i Galati.

- Sistem radarske kontrole ukazao je na mogući neovlašćeni ulazak u nacionalni vazdušni prostor uz signal koji je detektovan na ruti prema opštini Galati - dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane je saopštilo i da do ovog trenutka nisu identifikovani objekti koji su pali iz vazdušnog prostora na državnu teritoriju, a da će se potraga nastaviti danas.

U 01:41 sati proglašen je prestanak mera uzbunjivanja u svim zahvaćenim područjima, a ministarstvo je izveštavalo NATO saveznike u realnom vremenu o situacijama izazvanim ovim napadima, navodi se u saopštenju.

Rumunsko ministarstvo je saopštilo i da ako se upad drona potvrdi i identifikuje, to bi bio četvrti takav incident.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading