OTKRIVENA TELA ''VANZEMALJACA'', ISTINA OBAVIJENA VELOM TAJNE! Slični su ljudima, testiranja kriju MISTERIJU: ''Reći ću sve u pravo vreme''! (VIDEO)

Autor:

Svet

19.09.2023

00:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pronađeni očuvani ostaci navodno vanzemaljaca u Peruu, pokrenuta istraga.

OTKRIVENA TELA ''VANZEMALJACA'', ISTINA OBAVIJENA VELOM TAJNE! Slični su ljudima, testiranja kriju MISTERIJU: ''Reći ću sve u pravo vreme''! (VIDEO)

Foto: printscreen/X

Novinari Rojtersa imali su “blizak susret” sa “telima vanzemaljaca” u petak. U poslovnom distriktu Meksiko Sitija Santa Fe, u Mausanovoj kancelariji, članovi osoblja su uneli dve zatvorene kutije sa staklenim poklopcima, peko kojih se mogu videti tela vanzemaljaca.

Kako je navedeno, tela deluju drevno i imaju određene iste karakteristike kao ljudi – dva oka, usta, dve ruke i dve noge. Mausan tvrdi da su tela nađena oko 2017. godine u Peruu, blizu čuvenih Naska linija iz pretkolumbovske ere, kao i da može da dokaže da nisu slični ničemu što je poznato na Zemlji.

On je takođe, na društvenim mrežama, ali i na saslušanju podelio naučne analize i rezultate koji navodno dokazuju da su tela stara oko 1.000 godina, kao i da nisu povezana ni sa jednom poznatom vrtom na Zemlji. Mausan tvrdi i da je jedno od pronađenih tela ''ženka'' jer su u njemu pronađena ''jaja''.

- Ovo je najvažnija stvar koja se dogodila čovečanstvu… Verujem da je ovaj fenomen jedini koji nam daje priliku da se ujedinimo – rekao je 70-godišnji Mausan.

 

 

Peruanski bio-antropolog Elsa Tomasto Kahigao, frustrirana je što se takve tvrdnje još objavljuju u javnosti.

- Ono što smo ranije govorili i dalje stoji, oni predstavljaju isto prežvakavanje kao i uvek i ako postoje ljudi koji u to veruju, šta mi možemo da uradimo? To je toliko glupo i jednostavno da nema više šta da se doda .

Inače, prethodna otkrićaje naučna zajednica odbacila kao unakažene mumije dece iz pretkolumbovske ere, ponekad u kombinaciji sa komadićima delova životinja.

Bivši šef astrofizičkog odeljenja Univerziteta Prinston i predsedavajući izveštaja američke svemirske agencije NASA o neidentifikovanim anomalnim fenomenima Dejvid Spergel,  rekao je da bi takvi uzorci trebali da budu dostupni za testiranje od strane svetske naučne zajednice.

Mausan je podelio rezultate DNK i testova metodom radioaktivnog ugljenika, za koje je tvrdi da ih je naručio za ova “bića”, a rekao je i da su uzorke proučavali naučnici sa Autonomnog nacionalnog univerziteta Meksika (UNAM) i da je, nakon poređenja sa drugim uzorcima DNK, otkriveno je da je preko 30% DNK uzoraka „nepoznato“.

Republika

Foto: printscreen/X

Navodni ostaci vanzemaljaca

Sada je meksički naučnik, pregledao rezultate i zaključio da oni ukazuju na normalan život na Zemlji.

Mausan je u petak rekao Rojtersu da rezultati testova nisu direktno povezani sa dva tela koja je pokazao Kongresu prošle nedelje. Štaviše, rekao je on, oni su sprovedeni na sasvim drugom telu, poznatom kao Viktorija, koje je ostalo u Peruu.

- Nađeni su na istom mestu. Imaju isti fizički izgled, isti su – rekao je Mausan o Viktoriji i dva tela koja je predstavio u Meksiku, istakavši da testiranje nije obavljeno na dva tela da bi se izbegla šteta.

Inače,  Mausan je poznat po kontroverzama - iznosio je tvrdnje o drugim ostacima koje su bile naširoko kritikovane, učestvovao je u TV dokumentarcu iz 2017. o ostacima nađenim blizu Naska linija, za koje su stručnjaci poput Kahigao i paleontologa Rodolfa Salasa Gizmondija rekli da izgleda da su u pitanju izmenjene mumije. Za pet mumija pronađenih u Peruu te godine kasnije se pokazalo da su ljudska deca.

 

 

Međutim, Mausan je svojim tvrdnjama razbesneo zvaničnike Perua, a Ministarka kulture Lesli Urteaga je rekla da je protiv njega podneta krivična prijava.

- Nisam zabrinut. Nisam uradio apsolutno ništa nezakonito – kaže Mausan.

Kako su tela stigla u Meksiko je pitanje na koje on kaže da ne može da odgovori.

Pozajmljena za saslušanje u Kongresu, tela su u vlasništvu Meksikanca koji je u petak bio u Mausanovoj kancelariji i koji je odbio da bude identifikovan. Na pitanje kako je došao u posed tela – koje je nazvao Klara i Maurisio – odgovorio je samo da će otkriti sve “u pravo vreme”.

Hose de Hesus Zalke Benitez, direktor Istraživačkog instituta zdravstvenih nauka pri Sekretarijatu mornarice koji je učestvovao na saslušanju u Kongresu, potkrepio je Mausanove tvrdnje.

- Na osnovu DNK testova, koji su upoređeni sa preko milion vrsta… oni (tela) nisu povezani sa onim što je do sada poznato ili opisano u nauci ili ljudskom znanju – rekao je on.

Republika

Foto: printscreen/X

Ostaci koji su išli na testiranje

Sa druge strane, Hulijeta Fjero, naučnica Instituta astronomije meksičkog Nacionalnog Autonomnog Univerziteta (UNAM) koja je pregledala Mausanove rezultate, vidi daleko manje misterije u podacima.

Istakla je daprisustvo ugljenika-14 u studijama koje je uradio UNAM dokazuje da su uzorci povezani sa tkivom mozga i kože od različitih mumija koje su umrle u različito vreme. Udeo izotopa radioaktivnog ugljenika-14 koji živi organizmi apsorbuju u svoje tkivo vremenom se raspada, što naučnicima omogućava da odrede približnu godinu smrti, navodi Rojters.

- Na drugim planetama, količina ugljenika-14 u njihovim atmosferama ne bi nužno bila ista kao na Zemlji – rekla je ona i zaključila da rezultati ne pokazuju ništa misteriozno što bi moglo da ukaže na životna jedinjenja koja ne postoje na Zemlji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading