UŽIVA ČOVEK ZA SVE PARE: Kim Džong-Un NE ŽELI još da napusti Rusiju! Nećete verovati GDE je bio i ŠTA JE RADIO!

Autor:

Svet

17.09.2023

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Severne Koreje koristi dane u Rusiji ne samo da bi ojačao veze dve zemlje već i za neke druge stvari

UŽIVA ČOVEK ZA SVE PARE: Kim Džong-Un NE ŽELI još da napusti Rusiju! Nećete verovati GDE je bio i ŠTA JE RADIO!

Foto: Tanjug/AP

Lider Severne Koreje Kim Džong-Un poslednjih nekoliko dana provodi u Rusiji kako bi ojačao veze sa jednom od najmoćnijih zemalja sveta.

Kim Džong-Un je s tim u vezi planirao da poseti i preduzeća prehrambene industrije u oblasti Primorje. Kako navodi ruski ambasador u Severnoj Koreji Aleksandar Macegora, lider te zemlje veoma je zadovoljan boravkom u Rusiji.

- Koliko mogu da procenim, on je zadovoljan rezultatima posete, mada ona još nije završena - rekao je Macegora novinarima.

Ono što je mnoge iznenadilo je što je Kim u međuvremenu u Vladivostoku išao i na baletsku predstavu “Uspavana lepotica” u Vladivostoku, te da je izašao iz zdanja oduševljenog izraza lica, prenosi Glas Koreje.

Kako veoma voli umetnost, Kim je pitao ruske domaćine ima li nešto interesantno što bi mogao da pogleda, tako da nije isključeno da i danas ode na neki kulturni događaj.

Aleksandar Macegora je rekao da je Kim zainteresovan za širok spektar pitanja interakcije između Rusije i Severne Koreje.

Lider Severne Koreje sastao se ovih dana i sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, a imao je priliku da poseti rusku kompaniju Yuri Gagarin Komsomolosk-on-Amur za proizvodnju aviona.

Tom prilikom je obišao objekte za projektovanje i sastavljanje aviona, a u nekim je čak i bio kako bi bliže video rusku vojnu tehnologiju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading