NIJE IMAO ŠANSU DA PREŽIVI PA DA JE BIO I NAJBOLJI PLIVAČ! Muškarac sa trajekta gurnut u vrtlog! Radnici luke o velikoj tragediji u Grčkoj!

Autor:

Svet

06.09.2023

19:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lučki radnici koji su bili svedoci incidenta rekli su da nije bilo obalske straže u trenutku incidenta, kao i da je izvlačenje tela obavljeno drugim čamcem. Prema drugim izvorima, na licu mesta je bio oficir obalske straže, ali ne i ispred rampe.

NIJE IMAO ŠANSU DA PREŽIVI PA DA JE BIO I NAJBOLJI PLIVAČ! Muškarac sa trajekta gurnut u vrtlog! Radnici luke o velikoj tragediji u Grčkoj!

Foto: facebook, Printscreen/twitter.com/Nimia82076477

U luci Pirej u sredu sa trajekta "Plavi horizont" Antonis Kariotis (36) je pao u more, kada je gurnut u smrt. Plovilo je bilo vezano za privezište, sa otvorenom rampom, a radnici luke su opisali kako je izgledala tragedija.

 

 

 

- Dva minuta na otvorenoj vodi, dok se čamac gasi i propeler peni, niko ne može da preživi. Bez obzira koliko ste dobar plivač, gotovi ste. Taj vrtlog je kao mašina za pranje veša - rekli su radnici luke u kojoj se desila tragedija, prenosi portal kathimerini.gr.

Lučki radnici koji su bili svedoci incidenta rekli su da nije bilo obalske straže u trenutku incidenta, kao i da je izvlačenje tela obavljeno drugim čamcem. Prema drugim izvorima, na licu mesta je bio oficir obalske straže, ali ne i ispred rampe.

Izvučen iz mora posle 15 minuta

- Ljudi su vikali 'Hej momci, ljudi!' Trajekt se nije zaustavio - kažu radnici koji su bili tamo.

Muškarac je, prema svedočenju očevidaca, bio već 15 minuta u moru, pre nego što je izvučen. Mogao se videti samo mali deo njegovog tela kako lebdi licem nadole. Prsluk za spasavanje bačen sa putničkog broda "Eliros", koji je krenuo da plovi otprilike u isto vreme kada i "Plavi horizont", bio je jedini pokušaj spasavanja nesrećnog muškarca.

Republika

Foto: Printscreen/twitter.com/Nimia82076477

Antonis Kariotis, bacanje putnika sa trajekta u more

 

Putnici su ukazali na lokaciju tela pripadniku obalske straže i radniku koji je izvadio telo. Reanimacija koja je obavljena u čamcu nije bila dovoljna da se muškarac oživi.

Tužilaštvu je trebalo pedeset minuta da naredi da se brod vrati u luku, gde je ostao privezan do srede nešto pre 4 sata ujutro, a većina putnika je bila na njemu. Dva člana posade, jedan od njih kapetan, dovedena su brzo i diskretno kako bi se izbegle bilo kakve tenzije.

Nameravao da poseti sestre na Kritu

Kako se navodi, muškarac je živeo u Agios Nikolaos Lasiti na Kritu i često je išao ka Pireju. Za sudbonosnu rutu, prema informacijama iz Centralne lučke uprave Pirej, kupio je kartu za trajekt, jer je nameravao da poseti svoje sestre na Kritu.

- Zbog mentalnog invaliditeta bio je u panici, plašio se da će propustiti brod - kaže osoba koja je govorila za portal. Lučki radnici opisali su Antonisa kao mršavog čoveka kojeg su svakodnevno viđali u luci.

- Poslednji put sam razgovarao sa njim oko 21 sat. Rekao mi je da ovde spava, na klupama - priseća se radnik u večernjoj smeni.

Radnici i prolaznici razgovaraju dok čekaju najavu odlaska "Plavog horizonta" na Krit. Očekuje se novi kapiten. Vozač kamiona, koji još nije obavešten o incidentu, pita zašto čamac ostaje vezan i iznenađen je odgovorom.

- I niko nije mogao da ga spase? - upitao je dok su mu ostali prisutni rekli da su svi samo otišli.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading