ANTONIS JE BIO NADNIČAR, NEDAVNO JE IZGUBIO MAJKU: Ovo je muškarac koga su gurnuli sa broda, imao je težak život a umro KAO MUČENIK, cela Grčka ga žali (VIDEO)

Autor:

Svet

06.09.2023

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčka u šoku prati dešavanja u vezi sa neviđenim zločinom koji se dogodio sinoć u luci Pirej, kada su članovi posade broda izbacili čoveka koji je pokušavao da uđe. Nesrećni Antonis Kariotis je potom poginuo jer ga je zahvatio propeler plovila.

ANTONIS JE BIO NADNIČAR, NEDAVNO JE IZGUBIO MAJKU: Ovo je muškarac koga su gurnuli sa broda, imao je težak život a umro KAO MUČENIK, cela Grčka ga žali (VIDEO)

Foto: facebook, Printscreen/twitter.com/Nimia82076477

Kako prenosi lokalni medij Ekriti.gr, opšta je tuga, bes i ogorčenje zbog pogibije 36-godišnjeg muškarca u trenutku kada je pokušavao da se ukrca na brod koji je isplovljavao za luku Iraklion. Osećaj besa i ogorčenosti preovladava i u mestu porekla Antonisa Kariotisa, gde je živeo u radničkom domu sa svoje dve sestre.

 

Brat nesrećnog 36-godišnjeg Antonisa Kariotisa, Nikos, u šoku se obratio grčkom portalu Prototema za koji je govorio o tragičnoj smrti njegovog brata.

 

"Ne bi išao bez karte. Imao je kartu i kasnio je. Koliko sam razumeo, kasnio je u luku, nije ušao i nisu ga pustili da uđe na trajekt. Otišao je na odmor u Atinu. Često je putovao, godinama je išao u šetnju Atinom. Da vidi svoje prijatelje. Uvek je imao novca za kartu. Radio je ovde, u Agios Nikolaosu, i zato se juče vraćao na posao - kaže brat koji čeka obdukciju.

 

„Šokiran sam, ne mogu da shvatim šta se desilo mom bratu. Upravo sam došao u bolnicu da vidim svog drugog brata, koji je upravo čuo za Antonisovu smrt, bio je uznemiren... Ubili su ga, to je nezamislivo...“, priča brat.

 

 

„Antonis je bio nadničar. Išao je na posao gde god su ga zvali, nikada nije rekao ne. Njegov otac je bio mrtav godinama, dok mu je majka nedavno preminula i to ga je mnogo pogodilo. Mi smo mu pomagali koliko smo mogli. Često je uzimao čamac i odlazio u Atinu da se provoza, tako nam je pričao. Šteta, nije zaslužio takav kraj. Svi smo potreseni ovom brutalnošću“, kaže za Prototemu prijatelj porodice Kariotis.

 

Tridesetšestogodišnji Antonis živeo je u Agios Nikolaos Lasitiju, u radničkom domu sa svoje dve sestre, dok je nedavno ostao bez majke.

 

Očevidac tragedije je posvedočio da je video kako dvojica muškaraca guraju žrtvu tri puta, zbog čega je Antonis pao u vodu i izgubio život. Kako je rekao, dok se 36-godišnjak davio, dvojica članova posade nisu ništa preduzeli da ga spasu i naredili su da brod normalno krene. 

 

„Okreneš se na licu mesta, hladno pogledaš čoveka u moru. Kao da se ništa nije desilo, brod je krenuo i otišao na put. Druga osoba se okrenula i rekla: "Nastavljamo normalno, idemo“, objašnjava za Prototemu gospodin Dimitris  koji se u to vreme nalazio na zadnjoj strani palube.

On opisuje dramatične sekunde  u kojima je nesrećni mladić izgubio život.

"Svi smo vikali: Šta radite, šta radite? Bilo je jasno da će pasti u more".

 

Kapetan, glavni oficir, oficir palube i prvi oficir suočavaju se zajedno sa optužbom za ubistvo iz nehata, kao i za kršenje članova Zakona o javnom pomorskom pravu.

 

Istovremeno, očekuje se da će obdukcija tela nesrećnog Antonisa biti obavljena danas u forenzičkoj službi Pireja.

Prema rečima ministra pomorstva Miltijadisa Varviciotisa, 36-godišnjak se u utorak uveče ukrcao na brod i iz nepoznatog razloga se iskrcao. Međutim, pokušao je ponovo da uđe neposredno pre nego što je brod krenuo za Krit, a posada je reagovala na šokantan i na kraju fatalan način.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading