DESETAK PORODICA IZ SRBIJE TRAŽILO POMOĆ AMBASADE U GRČKOJ: Spasojević: "U 70 odsto tih mesta nema struje, prazne im se mobilni"

Autor:

Vesti

06.09.2023

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Pokušavamo da stupimo u kontakt sa agencijom kako bi ispitali mogućnost organizovanog prevoza nazad do Srbije", rekao je ambasador.

DESETAK PORODICA IZ SRBIJE TRAŽILO POMOĆ AMBASADE U GRČKOJ: Spasojević: "U 70 odsto tih mesta nema struje, prazne im se mobilni"

Foto: Ap photo

Dušan Spasojević, ambasador Srbije u Grčkoj, saopštio je da je desetak porodica iz Srbije zatražilo njihovu pomoć.

- U blizini Volosa nalazi se desetak srpskih porodica koje su stupile u kontakt sa ambasadom. Oni su na letovanje otišli preko agencije Atlantik iz Beograda, mi pokušavamo da stupimo u kontakt sa agencijom kako bi ispitali mogućnost organizovanog prevoza nazad do Srbije. Poseban problem predstavlja činjenica da u 70 odsto tih mesta nema struje, prazne im se mobilni telefoni, ne mogu da dopune i ne mogu dalje da kontaktiraju - rekao je Spasojević za "Blic" TV.

Obilne padavine donele su probleme Solunu, Larisi, kao i na ostrvu Skijatos.

- Ono što je naš savet turistima koji se nalaze u pogođenim područjima jeste da slušaju upozorenja, da slušaju šta im govori civilna zaštita i policija, ako im kažu da ne napuštaju mesto i ne kreću, da budu vrlo disciplinovani, jer u suprotnom mogu da se nađu u veoma teškim situacijama - dodao je ambasador Srbije u Grčkoj.

Vlasti su na mobilne telefone poslale upozorenja stanovnicima drugih oblasti srednje Grčke, lancu ostrva Sporadi i ostrvu Evija da ne izlaze iz kuća. Obilne padavine i jaki vetrovi očekuju se do četvrtka.

U mestu Kala Nera kod Volosa su zarobljeni i turisti iz regiona, a Dominik Raškaj, marketing menadžer iz BiH je za "Blic" ispričao kakva je trenutno situacija.

Trenutno smo odsečeni skroz, nema struje, vode, mobilne mreže, bujice su nosile sve redom u more pa i automobile. Takođe nam je rečeno da možemo očekivati novo nevreme. Most prema Volosu je srušen i trenutno nema prohodnog pravca za evakuaciju. Niko od nadležnih iz BiH ambasade se ne javlja se na telefone. Apelovao bih ukoliko neko od medija može da stupi u kontakt sa BiH vlastima ili ambasadom kako bi se i nama mogla organizovati sigurna evakuacija - rekao je Dominik za "Blic".

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading