DVE OSOBE POGINULE U NEVERMENU U ŠPANIJI: Obilne poplave rušile mostove!

Autor:

Svet

04.09.2023

15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Usled nevremena zatvoreni su putevi, metro linije, a obustavljeno je i saobraćanje brzih vozova, navele su vlasti

DVE OSOBE POGINULE U NEVERMENU U ŠPANIJI: Obilne poplave rušile mostove!

Foto: Tanjug/AP

Dve osobe su poginule, a tri se vode kao nestale nakon što su u nedelju i rano jutros obilne padavine izazvale velike poplave u centralnoj Španiji, saopštile su vlasti.

Usled nevremena zatvoreni su putevi, metro linije, a  obustavljeno je i saobraćanje brzih vozova, navele su vlasti. Iznenadni pljuskovi pretvorili su ulice u reke blata, koje su vukle automobile i kante za smeće u područjima Madrida, Kastilje-La Manči, Katalonije i Valensije. 

U mnogim oblastima padao je grad, prenosi Rojters. Dve osobe su poginule u ruralnoj oblasti u okolini Toleda, rekao je portparol policije. Jedan muškarac i njegov sin nestali su kada je njihov automobil  pao u reku Alberče u gradu Aldea del Fresno u oblasti Madrida, a dečak je spasen. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Poplave u Španiji

U toku je potraga i za jednom 54-ogodišnjom ženom i 83-ogodišnjim muškarcem, dodaje El Pais. Nekoliko puteva u oblasti Madrida zatvoreno je, a više mostova srušeno kada je voda prelila obale reka. Nekoliko metro linija bilo je danas obustavljeno u centralnom Madirdu, ali je većina obnovljena u većem delu grada.   

Brza linija između Madrida i Andaluzije, koja je bila obustavljena zbog obilnih kiša, obnovljena je jutros, ali se železnički saobraćaj  obavlja sporije nego što je to uobičajeno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading