IZDATO HITNO UPOZORENJE, UPALJEN CRVENI ALARM: Grčka na udaru OLUJNOG NEVREMENA, civilna zaštita U PRIPRAVNOSTI!

Autor:

Svet

04.09.2023

13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčka meteoroloćka služba izdala je hitno upozorenje o opasnim vremenskim nepogodama koje će usloviti obilne kiše i nevreme sa gradom i munjama, jak vetrar na Egejskom moru i osetan pad temperature.

IZDATO HITNO UPOZORENJE, UPALJEN CRVENI ALARM: Grčka na udaru OLUJNOG NEVREMENA, civilna zaštita U PRIPRAVNOSTI!

Foto: pixabay.com

Ciklon koji je zahvatio Grčku od ponedeljka i koja će trajati do četvrtka je dobila ime Danijel, navodi Prototema.

Napominje se da će najveće količine kiše pasti u Tesaliji, na Sporadima, centralnoj i istočnoj Sterei, severnoj Eviji i Peloponezu, u Makedoniji i povremeno u Trakiji.

Moguće je i da će velika količina kiše izazvati poplave.

Nered počinje u ponedeljak, a oluja će se kretati od severa ka jugu - praćena kišom, olujama i naglim padom temperature. U iščekivanju nevremena svi nadležni organi su u pripravnosti. Glavne karakteristike brze promene vremenskih podataka biće obilne kiše okarakterisane kao ekstremne i oluje koje će biti praćene gradom i velikom učestalošću grmljavina, uz pojačan vetar i primetan pad temperature. Iz tog razloga, nadležni su stavljeni u stanje pripravnosti kako bi sprečili i rešili vanredne situacije usled poplava.Očekuje se da će količine kiše u oblastima Ftiotide i Magnezije biti posebno velike narednih dana,. 

Kikilias: „Ceo mehanizam civilne zaštite je u stanju pripravnosti“

Ministar civilne zaštite Vasilis Kikilijas je u izjavi nakon sastanka održanog u nedelju s obzirom na loše vremenske prilike, istakao da je ceo mehanizam Civilne zaštite u stanju pripravnosti i istakao potrebu da svi budu u potpunosti spremni, kako bi se preduzele neophodne preventivne mere i svi problemi koji se mogu pojaviti odmah rešili. Kikilias je zatražio da se posveti posebna pažnja jer će opasno nevreme pogoditi većinu delova zemlje.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading