UMRO JOŠ JEDAN POZNATI RUS POD MISTERIOZNIM OKOLNOSTIMA! Čuveni naučnik Roskosmosa se otrovao pečurkama!

Autor:

Svet

31.08.2023

19:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija se susrela sa nizom misterioznih ili sumnjivih smrti u poslednje dve godine otkako je Vladimir Putin počeo da se priprema za rat u Ukrajini.

UMRO JOŠ JEDAN POZNATI RUS POD MISTERIOZNIM OKOLNOSTIMA! Čuveni naučnik Roskosmosa se otrovao pečurkama!

Foto: Profimedia

Profesor Vitalij Melnikov (77), vodeći ruski svemirski naučnik, preminuo je nakon navodnog trovanja nejestivim pečurkama. Lekari su pokušali da ga spasu, a sa teškim trovanjem borio se dve nedelje. Još uvek nisu poznate okolnosti koje su do toga dovele.

Melnikov je vodio Odeljenje za raketne i svemirske sastave u RSC Energiji, vodećem moskovskom proizvođaču svemirskih letelica. Radio je kao glavni istraživač u Roskosmosu, ruskoj svemirskoj agenciji. Autor je 291 naučnog članka i smatran je jednim od najuglednijih svemirskih naučnika. Sarađivao je sa stranim kolegama, uključujući i NASA, piše Miror.

Melnikovova smrt dolazi samo nekoliko dana nakon misteriozne smrti visokog generala Genadija Lopireva (69). General nekad blizak Putinu trebao je biti pušten iz zatvora, ali iznenada se razboleo. Bio je zatvoren zbog primanja mita i ilegalnog posedovanje municije, optužbi koje je poricao.

Rusija se susrela sa nizom misterioznih ili sumnjivih smrti u poslednje dve godine otkako je Vladimir Putin počeo da se priprema za rat u Ukrajini.

Nedavno je šef plaćenika Jevgenij Prigožin poginuo kada je avion u kojem su bili on i drugi šefovi Vagnera pao blizu Moskve.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading