HOROR U AMERICI! Devojčica (13) se porodila nakon silovanja! NISU JOJ DALI NA ABORTIRA!

Autor:

Svet

15.08.2023

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je samo poslednji u nizu sličnih slučajeva koji su se pojavili nakon što je američki Vrhovni sud poništio prava na pristup abortusu u SAD. Bilo je i slučajeva da su žene zamalo umrle jer su lekari morali da čekaju dok njihovi životi ne budu u opasnosti da bi izvršili abortus.

HOROR U AMERICI! Devojčica (13) se porodila nakon silovanja! NISU JOJ DALI NA ABORTIRA!

Foto: shutterstock

Trinaestogodišnja devojčica u američkoj državi Misisipi rodila je dečaka nakon što ju je silovao stranac jer nisu dali da abortira u toj državi, objavio je "Tajm".

Majka devojčice tražila je abortus za svoju ćerku, ali joj je rečeno da je Čikago najbliže mesto u kojem je moguće izvršiti abortus, a koji se nalazi više od devet sati vožnje od njihove kuće u Klarksdejlu u Misisipiju.

Majka devojčice rekla je da je cena abortusa u Čikagu prevelika, kada se uzme u obzir cena putovanja, odsustva sa posla i da ona nije imala sredstava sve to da plati.

Abortus ograničen u 14 američkih država

To je samo poslednji u nizu sličnih slučajeva koji su se pojavili nakon što je američki Vrhovni sud poništio prava na pristup abortusu u SAD, preneo je "Gardijan".

Od te odluke Vrhovnog suda abortus je ograničen u 14 američkih saveznih država, prema podacima Centra za reproduktivna prava.

Bilo je i slučajeva da su žene zamalo umrle jer su lekari morali da čekaju dok njihovi životi ne budu u opasnosti da bi izvršili abortus.

Silovanje mora da se prijavi kako bi abortus bio legalan

Procenjuje se da 25 miliona žena starosti od 15 do 33 godine živi u američkim državama u kojima je ograničeno pravo na abortus.

Država zahteva da se silovanje prijavi policiji da bi mogao da se izvrši legalan abortus.

Dva od tri slučaja silovanja u SAD nisu prijavljena policiji, prema podacima američke neprofitne organizacije protiv seksualnih napada.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading