AMERIKANCI KONAČNO PRIZNALI! Ukrajinska kontraofanziva nije ni prišla prvoj liniji ruske odbrane!

Autor:

Svet

08.08.2023

23:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kijev je bio prinuđen da promeni taktiku i nije mogao da uradi ništa bez tenkova „leopard 2“ i drugih jedinica zapadne vojne tehnike, piše Volstrit džurnal“.

AMERIKANCI KONAČNO PRIZNALI! Ukrajinska kontraofanziva nije ni prišla prvoj liniji ruske odbrane!

Foto: Tanjug/AP

Strahuje se od vojnog sukoba u Ukrajini

Ukrajinska vojska tokom kontraofanzive nije uspela da stigne ni do osnovnih linija odbrane ruskih snaga, piše američki list "Volstrit džurnal“.

Kako se navodi u tekstu, Kijev je bio prinuđen da promeni taktiku i nije mogao da uradi ništa bez tenkova „leopard 2“ i drugih jedinica zapadne vojne tehnike.

- Ukrajina nije stigla do srži ruske odbrane zbog protivtenkovskih mina i drugih prepreka. Vojni stručnjaci tvrde da su Ukrajini potrebni tenkovi "leopard dva" i ostala vojna tehnika koju Zapad treba da isporuči kako bi prešli preko te teritorije. Da bi sačuvali tehniku koju imaju, Ukrajinci su početkom juna promenili taktiku - navodi list.

Sada je na čelu ukrajinske kontraofanzive pešadija koja prolazi minska polja peške, a nju čine pripadnici različitih jedinica i rezervnog sastava, zbog čega i dolazi do velikih gubitaka.

Međutim, vojni stručnjaci smatraju da će izmene u taktici omogućiti ukrajinskoj vojsci da naprave pomak u kontraofanzivi.

(Republika/Sputnjik.com)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading