AMERIČKI ABRAMSI STIŽU U UKRAJINU: Isporuka NAJMODERNIJIH tenkova zvanično odobrena, ZASTRAŠUJUĆE mašine na frontu od jeseni

Autor:

Svet

08.08.2023

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SAD su zvanično odobrile isporuku prve serije tenkova Abrams Ukrajini, a tenkovi treba da stignu u Ukrajinu do rane jeseni, izjavio je predstavnik vojske SAD Dag Buš.

AMERIČKI ABRAMSI STIŽU U UKRAJINU: Isporuka NAJMODERNIJIH tenkova zvanično odobrena, ZASTRAŠUJUĆE mašine na frontu od jeseni

Foto: Tanjug/AP

„Gotovo je. Sada moraju (tenkovi Abrams) da stignu u Evropu, a zatim u Ukrajinu, zajedno sa svim stvarima koje idu uz njih“, rekao je Buš, prenosi CNN.

Prema njegovim rečima, uz tenkove će Ukrajini biti dostavljeni i municija, rezervni delovi, oprema za gorivo, kao i sredstva za popravke.

Ukazao je da nije reč samo o tenkovima, već o kompletnom paketu koji ide uz njih. Isporuka tenkova Abrams Ukrajini zvanično je odobrena tokom proteklog vikenda, navodi CNN.

SAD su počele obuku Ukrajinaca na tenkovima Abramas u maju u Nemačkoj, a 31 tenk namenjen Ukrajini bio je nekoliko meseci na remontu i pripremi za isporuku.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
z81

08.08.2023 12:42

nek ih pošalju na otpad odma. da se ne sramote