OVAKO SE U HONGKONGU OBRAČUNAVAJU SA PUŠAČIMA! Stigao neobičan predlog Vlade: BULJITE u njih

Autor:

Svet

07.08.2023

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trenutna pravila zabranjuju pušenje u restoranima, na radnim mestima, u zatvorenim javnim prostorima, ali i na pojedinim otvorenim javnim mestima

OVAKO SE U HONGKONGU OBRAČUNAVAJU SA PUŠAČIMA! Stigao neobičan predlog Vlade: BULJITE u njih

Foto: www.profimedia.rs/AP

Velike polemike vode se u Hongkongu o pooštravanju mera protiv građana koji puše na zabranjenim mestima u gradu.

Jedan neobičan predlog o obračunavanju sa upornim pušačima predložio je gradski sekretar za zdravstvo Lo Čung-Mau, koji je rekao da bi stanovnici Hongkonga trebalo da obeshrabruju pušenje tako što će buljiti u svakoga ko upali cigaretu na mestima gde je zabranjeno.

Trenutna pravila zabranjuju pušenje u restoranima, na radnim mestima, u zatvorenim javnim prostorima, ali i na pojedinim otvorenim javnim mestima. Posle pokretanja javnih konsultacija o smanjenju pušenja u Hongkongu, Čung-Mau je izjavio da javnost ima ulogu u smanjenju duvana i da je pred policajcima težak izazov da na vreme uhvate pušače na delu.

- Kada primete da neko puši na nedozvoljenom mestu i kad nijedan policajac ne može da se odmah pojavi, onda ljudi mogu da bulje u tog pušača - posavetovao je on.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading